Ömer Çelik'ten AK Parti-CHP ittifak iddialarına net yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'ten AK Parti-CHP ittifak iddialarına net yanıt

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“NE DE BİR İTTİFAK KURACAĞIZ”

Çelik, AK Parti ve CHP arasında bir ittifak kurulacağına dair söylentilere net bir dille cevap vererek, “Ne AK Parti AK Parti olmaktan çıkacak, ne CHP CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız" dedi. 

Çelik, iki parti arasındaki diyaloğun her zaman arzulanan bir durum olduğunu belirterek, "Sayın Deniz Baykal zamanında da, diğer zamanlarda da. Yumruklarla konuşacağımıza, masanın etrafında meseleleri konuşalım" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi" temennisine ilişkin de yorumlarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarının farklı bir konu olduğunu belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel arasındaki görüşmelerin ardından sosyal medyada yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 

Çelik, "O, başka bir konu. Cumhurbaşkanımızla, Sayın Özel arasında bu görüşmeler olunca, dışarıdan yapılan yorumlar vardı. Sosyal medyada, şurada burada sanki bu ittifak bozuluyor da öbür ittifaka gidiliyor gibi. Öyle bir şey yok. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Bunun niteliklerinde ve ilkelerinde herhangi bir değişme söz konusu değil. CHP çıkıp, 'Ben şimdiye kadarki söylediklerimden vazgeçiyorum da Cumhur İttifakı'na katılıyorum' demiş de değil" dedi.

Ömer Çelik'ten AK Parti-CHP ittifak iddialarına net yanıt

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.