Türkiye geneli kısa film yarışmasında Şanlıurfalı öğrencilerden anlamlı başarı

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği “Gençliğin Gözünden Türkiye Yüzyılında Vatanım” temalı Türkiye geneli liselerarası kısa film yarışmasına katılan Şanlıurfalı öğrenciler 4. olarak jüri özel ödülüne layık görüldü.

5

ŞANLIURFA- Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği “Gençliğin Gözünden Türkiye Yüzyılında Vatanım” temalı Türkiye geneli liselerarası kısa film yarışması düzenlendi. 

Bu yıl 14.sü düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden katılan öğrenci ekiplerinin kısa filmleri birçok kriter üzerinden değerlendirildi ve ilk 10 film ödül almaya hak kazandı. 

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren okulların sanatsal bakış açılarıyla ve vatan duygularıyla hazırlamış oldukları filmler beyaz perdeden seyredildi. Liseli yönetmenler ve danışman öğretmenleri ödüllerini aldı. 

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinden yarışmaya katılan Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik alanı öğrencilerinin çekmiş olduğu “Ruh, Aynı Ruh” isimli kısa film jüri özel ödülüne layık görülerek kamera ve tripot ile ödüllendirildi. 12. sınıf Gazetecilik alanı öğrencisi Bahar Bulut’un yönetmenliğini üstlendiği ve oyuncularının 10. sınıf Gazetecilik öğrencilerinden oluştuğu filmde vatan sevgisi ve ülkeyi koruma duyguları yansıtıldı. Öğrenciler 3 gün boyunca Ankara’da ağırlandı ve şehrin önemli yerlerini ziyaret etme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerin Şanlıurfa’dan Ankara’ya giderek ödüllerini almaları ve şehri tanımaları için Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak destek sağladı. Film ekibinde yer alan öğrenci Fatma Nur İzol, “İlk kez hazırladığımız bir filmde ödüle layık görülmek bizi çok heyecanlandırdı. Bu gururu ödül törenine gelerek Ankara’da yaşamamıza vesile olan Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 3 günlük programın ardından Şanlıurfa’ya dönen öğrenciler bir sonraki yarışmaya hazırlanmak için şimdiden motive olduklarını söyledi.

Birincilik ödülünü “Mevzubahis” kısa filmi ile Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencisi Ozan Uzunoğlu aldı. Yarışmanın ikincisi ise, Trabzon'dan “Genç Gözlerden Vatan” kısa film ile Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Yiğit oldu. Yarışmada üçüncülük elde eden şehir Antalya'dan, Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Efe Anıl Şahbudak oldu.