Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından biri elektrik kesintisi! “Şirketler kaçak kullanımlarda daha karlı”

Gazete İpekyol köşe yazarlarından Mehmet Bahaddin Yetkin, son dönemler Şanlıurfa’da artan elektrik kesintileri nedeniyle, elektrik dağıtım şirketlerini eleştirdi. Şirketlerin altyapı sorununa dikkat çeken Yetkin, “Kimse kaçak elektrikten dolayı elektrik dağıtım şirketlerinin mağdur olduğunu bu yüzden altyapı yatırımı yapamadığını söylemesin‼️" dedi.

5

Şanlıurfa'da yaz mevsiminin gelişiyle beraber sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor.  Vatandaşlar her yıl aynı durumun yaşanması nedeniyle şikayetçi. 

Bu durumun yaşanmasının en temel sebebi ise alt yapı sorunları. Altyapı sorunlarından dolayı yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bazı bölgeler günlerce elektriksiz kalabiliyor. 

Kimilerine göre, Şanlıurfa'da kaçak elektrik kullanımı fazla olduğu için elektrik dağıtım şirketleri zarar ediyor. Zarardan dolayı da altyapı çalışmaları yapamıyor. 

Gazete İpekyol köşe yazarlarından Mehmet Bahaddin Yetkin bu konuya değinerek, elektrik dağıtım şirketlerinin kaçak kullanımlarda daha çok kar ettiğini aktardı.

17 Haziran 2016 yılında çıkarılan yasa ile elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedelini tüketiciden alması hukuki altyapıya kavuşturulduğunu anımsatan Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

“Kimse kaçak elektrikten dolayı elektrik dağıtım şirketlerinin mağdur olduğunu bu yüzden altyapı yatırımı yapamadığını söylemesin‼️

Aksine daha kârlılar. Kaçak elektrik kullanıcısı anormal fazla tükettiğinden ve bedeli de dürüst vatandaşa ödetildiğinden kâr üstüne kâr...”