Eğitim sektöründe yeni bir skandal daha: Okulda baskıyla karşılaştı... Bakın ne yapması istendi!

Eğitim sektöründe yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Gazete İpekyol, geçtiğimiz günlerde bir anaokulunda yaşanan olayda, özel bir öğrenciye ayrımcılık skandalını gündeme getirmişti. Bu kez özel bir okulda yaşanan olay gündeme bomba gibi düştü. Özel okulda eğitim veren öğretmen, baskıya maruz kaldığını iddia etti. Açıklama yapan öğretmenden bakın ne istendi!

Eğitim sektöründe yeni bir skandal daha:  Okulda baskıyla karşılaştı... Bakın ne yapması istendi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin önde gelen franchise sistemine sahip bir özel okulda, Türkçe öğretmeni olarak görev yapan bir öğretmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile çarpıcı iddialarda bulundu.

16 yıllık deneyimi olduğunu ifade eden öğretmenin iddiasına göre, okulun müdür yardımcısı kendisini odasına çağırdı ve öğrencilerin notlarını şişirmesini istediği yönünde bir baskıyla karşılaştı.

Öğretmen açıklamasında, özel okullarda bu tür uygulamaların yaygın olduğunu söyledi ve sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin belki de Franchising veren çok ünlü okullardan birinde Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorum. Fakat özel okukllarda belli ki sistem not şişirilme ile ilerliyor. Ben 16 yıllık öğretmenim bugün müdür yardımcım beni odasına çağırdı ve dedi ki hocam notlarınızı şişirin.

Özel okullarda bu iş ve işlem böyle olmamalı bence... O zaman derse girmemin benim o dersin öğretmeni olmamın herhangi bir anlamı kalmıyor. Bizi, ne yazık ki özel okullardaki çalışan öğretmenlerin hakkını savunan, onların yanında olan herhangi bir yasa bulunmuyor. Bu yasa açıklığından o kadar rahat faydalanıyorlar ki... Notların şişiremeyeceğimi, hatta bu konuda sizi şikayet ederim dediğinde "Tamam hocam, sakin kal, anlaşabiliriz dedi ama yine eminim ki mobbing ve baskıya uğrayacağım.

Özel okullarda denetleme olması gerekiyor bence, bu iş ve işlem böyle olmamalı! O dersin öğretmeni tüm yetkinlikler onda olmalı ki böyle hak eden çocuk ile hak etmeyen çocuğun ayrımına varılmalı diye düşünüyorum. Bu yönde çok komik bir şeydi yani notları şişirmemin istenmesi... Denetleme olması gerekiyor kesinlikle."

Eğitim sektöründe yeni bir skandal daha: Okulda baskıyla karşılaştı... Bakın ne yapması istendi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.