Korkunç rakam! Ürküten tabloda Şanlıurfa ilk beşte

İSİG Meclisi, 2024 yılının ilk beş ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Rapora göre ocak ayında 161, şubatta 149, martta 124, nisanda 165 ve mayısta 139 olmak üzere beş ayda en az 738 işçi cinayetinde hayatını kaybetti. Söz konusu dönemde en çok iş cinayetinin yaşandığı illerden biri Şanlıurfa. Yılın ilk beş ayında 28 ölüm ile Şanlıurfa ülke genelinde 5. sırada bulunuyor.

Korkunç rakam! Ürküten tabloda Şanlıurfa ilk beşte

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024 yılının ilk beş ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. 

İSİG Meclisi’nin her ay açıkladığı raporda istatistikler endişe verici boyutta. Rapora göre ülke genelinde ocak ayında 161, şubatta 149, martta 124, nisanda 165 ve mayısta 139 olmak üzere beş ayda en az 738 işçi cinayetinde hayatını kaybetti.

Raporda, yılın ilk beş ayında 51 şehirde iş cinayetlerine yer verildi. 

Rapora göre, mayıs ayında en fazla iş cinayeti ölümü 15 ölümle İstanbul’da. İstanbul’u 8 ölüm ile Bursa, 7 ölüm ile Ankara ve Sakarya, 6 ölüm ile Şanlıurfa izledi. 

ŞANLIURFA İLK BEŞTE

Şanlıurfa da işçi cinayetlerinin sık yaşandığı şehirler arasında yer alıyor.

Rapora göre, ocak-şubat-mart-nisan-mayıs döneminde Şanlıurfa’da 28 işçi ölümü yaşandı. Bu rakamla Şanlıurfa, İstanbul, Bursa, Ankara ve Sakarya’nın ardında ülke genelinde 5. sırada yer aldı.

DİĞER İLLERİN VERİLERİ ŞÖYLE:

15 ölüm İstanbul’da; 8 ölüm Bursa’da; 7’şer ölüm Ankara ve Sakarya’da; 6 ölüm Şanlıurfa’da; 5’er ölüm Aydın ve Manisa’da; 4’er ölüm Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük ve Osmaniye’de; 3’er ölüm Antalya, Balıkesir, Batman, Çorum, Kocaeli, Mersin, Muğla ve Samsun’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Afyon, Çankırı, Gaziantep, Kilis, Konya, Niğde, Ordu ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Aksaray, Amasya, Bingöl, Bolu, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yalova, Yozgat’ta meydana geldi.

MAYIS AYINDA İŞ CİNAYETLERİNİN YAŞ GRUPLARINA GÖRE DAĞILIMI ŞÖYLE:

15-17 yaş arası 2 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 29 işçi, 30-49 yaş arası 62 işçi, 50-64 yaş arası 30 işçi, 65 yaş ve üstü 10 işçi, yaşını bilmediğimiz 6 işçi hayatını kaybetti.

MAYIS AYINDA İŞ CİNAYETLERİNİN NEDENLERİNE GÖRE DAĞILIMI ŞÖYLE:

Trafik, servis kazası nedeniyle 35 işçi; ezilme, göçük nedeniyle 29 işçi; yüksekten düşme nedeniyle 24 işçi; kalp krizi, beyin kanaması nedeniyle 16 işçi; elektrik çarpması nedeniyle 9 işçi; nesne çarpması, düşmesi nedeniyle 5 işçi; zehirlenme, boğulma nedeniyle 4 işçi; patlama, yanma nedeniyle 3 işçi; intihar nedeniyle 3 işçi; şiddet nedeniyle 3 işçi; kesilme, kopma nedeniyle 1 işçi; diğer nedenlerden dolayı 7 işçi hayatını kaybetti.

 

Korkunç rakam! Ürküten tabloda Şanlıurfa ilk beşte

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.