Şanlıurfalı hacı adayları şoku yaşadı! Hacı olmadan mı dönecekler?

Dünyanın dört bir yanından olduğu gibi Şanlıurfa'dan da hacca gitmek isteyen birçok vatandaş, kutsal topraklara akın etti. Ancak, Diyanet ve Suudi Arabistan'ın aldığı yeni bir karar, kurada adı çıkmayan Şanlıurfalı hacı adaylarının da aralarında bulunduğu birçok hacı adayını mağdur etti. Turist vizesiyle hac turlarına katılmayı umut edenler, beklenmedik bir şekilde Cidde'ye gönderilerek şoku yaşadı.

5

Şanlıurfa’dan da çok sayıda vatandaşın dini vazifesini yerine getirmek için gittiği Mekke’de, Diyanet ve Suudi Arabistan'ın aldığı yeni karar, kurada adı çıkmayan hacı adaylarını mağdur etti.

GAZETE İPEKYOL GÜNDEME GETİRMİŞTİ, KORKULAN OLDU

Gazete İpekyol'un 29 Mayıs'ta gündeme getirdiği haberde de bu durum dile getirilmişti. Haberde, Diyanet ve Suudi Arabistan yönetiminin, Hac vizesi olmayanların Mekke'ye girişine izin vermemesi nedeniyle birçok hacı adayının mağdur olabileceği ileri sürülmüştü. Korkulan oldu.

Kurada adı çıkmayan ve turist vizesiyle hac vazifesini yerine getirmek için Mekke'ye gidenler şoku yaşadı. Şanlıurfalı hacı adaylarının sosyal medya paylaşımlarında, kaldıkları otellerin basıldığı ve kendilerinin Cidde'ye gönderildiğini iddia etti.

ŞANLIURFALILAR SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Bu durum karşısında Şanlıurfalı hacı adayları çareyi sosyal medyada seslerini duyurmakta buldu. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan ve yetkililerden yardım talep eden hacı adayları, turist vizesi ile hac turlarına katılmamaları konusunda diğer vatandaşları da uyardı.

OTELLER BASILDI, HACI ADAYLARI CİDDE'YE GÖNDERİLDİ

Şanlıurfalı hacı adaylarının sosyal medya paylaşımlarında, kaldıkları otellerin basıldığı ve kendilerinin Cidde'ye gönderildiğini iddia etti. Bazı adaylar, kendi imkanlarıyla tekrar Mekke'ye dönmelerine rağmen, otellerin tekrar basılarak tekrar Cidde'ye gönderildiğini ileri sürdü.

Bir hacı adayı, “Otelimiz basıldı, bizi otelden alıp Cidde’ye götürdüler, kendi imkanlarımızla yine Mekke’ye geldik, bugün yine ikinci sefer otele baskın yaptılar. Bizi tekrardan yine Cidde’ye götürdüler. Kimse şirketlere inanmasın böyle hacca gelmesin” dedi.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Şanlıurfalı hacı adayları, yetkililerden bu sorunun acil olarak çözülmesini ve vizesiz hacı adaylarının da Mekke'ye girişine izin verilmesini talep ediyor.