Şanlıurfa’da araba alacaklar elinizi çabuk tutun! Zam için tarih verildi

Kurban Bayramı yaklaşırken otomobil piyasasında hareketlilik bekleniyordu. Fakat tam tersi bir durumla karşılaşıldı. Düşen fiyatlar ve mevduat faizlerinin cazibesi, araba alımını ertelemeye neden oldu. Bu durum, şimdilik araba almak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

5

Kurban Bayramı yaklaşırken otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araçlarda fiyatlar düşerken, galericiler bu durumun araba almak isteyenler için bir fırsat olduğunu söylüyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, son zamanlarda vatandaşların parasını mevduata yatırmayı tercih etmesi ve yüksek faiz oranları nedeniyle araba satışlarında durgunluk yaşandı. Bu durum, ikinci el araç fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Oto galerici Gürkan Keleş, "Sıfır arabalarda da fiyatlar biraz geriledi. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 geriledi. Biniciler için şu anda araç alma zamanı. Temmuz'dan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir. Zamlar gelirse, ikinci el piyasasına da otomatik olarak yansıyacaktır." diyor.

Keleş, daha önceki bayramlarda hareketliliğin daha çok olduğunu da belirterek, "Arabasını satıp mevduat faizine yatıran vatandaşlar da var. Ancak araba fiyatları düşmeyecek, elbet yükselecek diye düşünüyoruz. İkinci el piyasasında eskiden araba bulunmuyordu ancak şu anda araç bolluğu var. Araba çeşitleri bu dönemde çok fazla" dedi.

Uzmanlar, araba almak isteyenlere şu sıralar en uygun zaman olduğunu söylüyor.