Bahçeli'den sığınmacı önerisi: Gönüllü ve güvenli geri dönüşler sağlanmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nde yapılması planlanan ancak ertelenen yerel seçimlere sert bir dille tepki gösterdi. Bahçeli, bu girişimin Türkiye'nin güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Sığınmacılar konusuna da değinen Bahçeli, “Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı” dedi.

5

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nde yapılması planlanan ancak ertelenen yerel seçimlere tepki gösterdi. Bahçeli ayrıca Türkiye’de önemli sorunlardan biri olan sığınmacı konusuna da değindi.

 

"SURİYE VE IRAK’IN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİDİR"

MHP lideri, Suriye’nin veya Irak’ın güvenliğinin Türkiye’nin güvenliği ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayarak, "Dişimizi, yumruğumuzu sıkıyoruz. Türk milletinin güvenliğini, milli bekayı müdafaa gayesiyle her mücadeleye hazır ve kararlı olduğumuzu azimle beyan ediyoruz" dedi. Bahçeli, bölgede yıkıcı ve bölücü bir mekanizmanın faal olduğunu ve amacının Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak olduğunu söyledi.

 

CHP VE DEM PARTİ'YE ELEŞTİRİ

CHP'yi ve DEM Parti’yi hedef alan Bahçeli, CHP’yi milleti devlete ve hükümete karşı toplumsal bir direnişe geçirmekle suçladı. “CHP bu pis senaryonun alt yüklenicisi, yerli figüranıdır” diyen Bahçeli, DEM Partili milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrısında bulundu.

 

SIĞINMACI SORUNU VE GÖÇ

Bahçeli’nin gündeminde ayrıca sığınmacılar da vardı. "Demografik istikbalimizi zedeleyecek tehlikeli akımlara karşıyız. Nüfus dengemizi, milli yapımızı melezleştirecek insan akımlarının sonuna kadar karşısındayız. Suriyeli sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı, geri kabul anlaşması sonlandırılmalıdır" taleplerinde bulunan Bahçeli, göç ve sığınmacı akınının yalnızca Türkiye’nin değil, çağımızın en yakıcı sorunlarından biri olduğunu ifade etti.