Başkan Gülpınar, açtı ağzını yumdu gözünü! “Bırakmasaydınız o zaman bu borçları benim üstüme”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi kararı alındı. Toplantıda, satıştan elde edilecek gelirlerin nasıl kullanılacağı da tartışıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, önceliklerinin borçların ödenmesi olduğunu belirtti. Gülpınar, mevcut borcun yüksekliğine dikkat çekerek, "Bırakmasaydınız o zaman bu borçları benim üstüme, benim bir yıllık bütçem kadar borcum var şu anda" dedi.

Başkan Gülpınar, açtı ağzını yumdu gözünü!  “Bırakmasaydınız o zaman bu borçları benim üstüme”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti. 

Yoklama ve açılış konuşmaların ardından gündem maddelerin okunmasına geçildi. 

Toplantıda, gündem maddeleri arasında Halfeti'deki taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi de bulunuyordu.

Meclis Başkanvekili Cihan Canbeyli, elde edilecek gelirlerin nasıl kullanılacağı konusunu gündeme getirdi. 

Başkan Gülpınar, projelerin önceliğinin borç azaltmak olduğunu vurgulayarak, "Amacımız 18 kredinin borcunu sıfırlamak" dedi. Gülpınar, her ay 450 milyon TL sabit giderleri olduğunu ifade ederek, bu durumun ek gelir ihtiyacını doğurduğunu belirtti. Ayrıca, belediyenin büyük borç yükü altında olduğunu ve bu durumun projeleri etkilediğini dile getirdi.

İşte Gülpınar’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

 “AMACIMIZ 18 KREDİNİN BORCUNU SIFIRLAMAK”

"Projede ziyade ilk olarak borçların azaltılması gerekiyor. 2022 yılından bugüne kadar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 18 kez kredi çekmiş son kredinin de başvurusu yapılmış ve bizim imzalamak zorunda kaldığımız yeni kredi oldu. Bizim bundan sonraki hedefimiz asla kredi çekmemek önceliğimiz kredi borçlarımızı bitirip sıfırlamak."

“210 MİLYON TL GELİR, 450 MİLYON TL SABİT GİDERİMİZ VAR”

 “Aylık sabit 115 milyon TL kredi ödememiz var, 230 milyon TL memur, işçi maaş ödemeleri var, diğer giderlerle birlikte belediyenin aylık 450 milyon TL giderimiz var. İller bankasının bu ay gönderdiği 210 milyon TL bu gelir git gide düşüyor. Biz yemesek, içmesek, hiçbir şey yapmasak 450 milyon TL sabit giderimiz var bundan dolayı bizim ek gelire ihtiyacımız var. Seçimden önce belediye başkanları projelerini açıklıyordu ben açıklamadım az çok durumu biliyordum bana projeniz nedir diye sorduklarında ben hep paraya bakarız dedim geldim paraya baktım parayı göremedim. Çok güzel projeler var ama iki aydır borçlular uğraşmaktan başka bir adım atamaz hale geldik” 

“BU MAZARET DEĞİL”

Bu da mazeret olarak değil, mazeret üretiyor iş yapmamak için, niye iş yapmamak isteyeyim ki? Ben zaten 5 yıllığa gelmişim burada iş yapmayıp yan gelip yatmak için ben bu işe girişmedim ki. Şurada kalmış 4 yıl, ben her zaman söylüyorum 4 yıl 9 buçuk ay, ben buraya zaten iş yapmaya gelmişim mazeret üretmemin bana ne faydası var Allah aşkına ya bu nasıl bir mantık? İş yapmamak için mazeret üretiyor falan.  

“BIRAKMASAYDINIZ O ZAMAN BU BORÇLARI BENİM ÜSTÜME”

Bırakmasaydınız o zaman bu borçları benim üstüme, benim bir yıllık bütçem kadar borcum var şu anda yıllık 13 milyar bütçe yaklaşık 11 buçuk milyar da borç var. Türkiye’nin hangi belediyesinde böyle bir durum var İstanbul Belediyesi’nin 100 katrilyon borcu var. Ne fark ederki 600 katrilyon da bütçesi var şimdi baktığınızda, o mantıkla düşündüğünüzde bütçesine denk borcu olan bence vallahi başka belediye yoktur yani şu anda Türkiye’de, vallahi yoktur. Bir şeyler üretmek istiyoruz, sadece yol su değil bunlar çok basit işler bence. Biz daha büyük şeyler istiyoruz, daha vizyonel projelerle halkın karşısına çıkmak istiyoruz. Ama nasıl şu an yol haritamız hakikaten düşünün, zorlanıyoruz. İşte bu da çarelerden bir tanesi, belki en önemli çare belki de en geçerli çare dediğimiz gibi tecrübeli belediye başkanlarımız var burada başka bir fikir varsa yol da gösterebilirler, herkesin fikrine de açığız.

Toplantıda ayrıca Halfeti'deki taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi maddesi de oylanarak kabul edildi.

 

Başkan Gülpınar, açtı ağzını yumdu gözünü! “Bırakmasaydınız o zaman bu borçları benim üstüme”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.