Şanlıurfa’da sulama borusu patladı! 22 dönümlük tarlada ne ağaç ne toprak kaldı

Suruç'ta yaşanan su borusu patlama olayının bir benzeri bu kez Bozova’da yaşandı. İlçede bulunan bir tarlanın yakınından geçen sulama birliğine bağlı su borusunun patlaması nedeniyle tarla sular altında kaldı. Adeta sel felaketinin yaşandığı tarlada, onlarca ağaç kökünden sökülerek sürüklendi. Tarla sahibi Mustafa Kara, akan sular nedeniyle tarlada toprak kalmadığını belirtti.

Şanlıurfa’da sulama borusu patladı! 22 dönümlük tarlada ne ağaç ne toprak kaldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde, sulama birliğine ait su borusunun patlaması nedeniyle bir tarlada adeta sel felaketi meydana geldi. 

İlçeye bağlı Saluca Köyü'nde bulunan 22 dönümlük tarlada yaşanan bu olay, tarlayı sular altında bıraktı ve 37 fıstık ağacının kökünden sökülmesine neden oldu.

Tarla sahibi Mustafa Kara, patlayan su borusu nedeniyle tarlasında neredeyse toprak kalmadığını belirtti. Kara, yetkililere haber verdiğini ancak kimsenin gelmediğini ifade ederek, tüm tarlanın zarar gördüğünü ve sağlam kalan ağaçların da kuruyup gideceğini dile getirdi.

 

SURUÇ’TA BENZER OLAY

Bozova’daki olayın bir benzeri geçtiğimiz günlerde Suruç ilçesinde meydana geldi. Burada DSİ’ye ait sulama borusunun patlaması sonucu metrelerce yüksekliğe fışkıran su, kısa sürede etrafındaki arazileri sular altında bıraktı.

Sular altında kalan arazilerde ürünler ekiliydi. Patlama nedeniyle ürünler zarar gördü ve çiftçiler büyük maddi kayıp yaşadı.

Şanlıurfa’da sulama borusu patladı! 22 dönümlük tarlada ne ağaç ne toprak kaldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.