Gazete İpekyol gündeme getirdi! Ünlü bilim insanı uyardı: Uzak durun!

Geçtiğimiz aylarda Gazete İpekyol'un gündeme getirdiği haber, yeniden yankı buldu. Dünyaca ünlü dondurma markası Magnum'un bazı ürünlerinde plastik ve metal parçalar bulunabileceği ihtimali üzerine satışlar durdurulmuş ve geri çağırma kararı çıkmıştı. Bu olay, paketli gıdaların barındırdığı sağlık risklerini yeniden gündeme getirdi. Ünlü bilim insanı da vatandaşları uyardı…

Gazete İpekyol gündeme getirdi! Ünlü bilim insanı uyardı:  Uzak durun!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazete İpekyol’un nisan ayında gündeme getirdiği haberde , Magnum bademli dondurma çubuklarının, 'olası plastik ve metal varlığı şüphesi' nedeniyle acil olarak geri çağırmış, Gıda Standartları Ajansı, bu durumun dondurmaları yemek için güvensiz hale getirdiği konusunda uyarıları yer almıştı. Bunun üzerine ürünler için acil toplatılma kararı çıkarılmış ve alınan ürünlerin yenmemesi gerektiği ile ilgili çağrıda bulunulmuştu.

Söz konusu konu ile ilgili yapılan haberlerin ve kamuoyuna bulunulan çağrıların ardından gündem olan konu ile ilgili uzmanından da önemli uyarılar geldi.

Bilim insanı Ahmet Rasim Küçükusta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Magnum dondurma markasının ürünlerinde plastik ve metal bulunabileceği gerekçesiyle toplatılmasını ve bahsi geçen ürünlerin tüketilmemesini ele alarak özellikle paketli gıdaların içerisindeki kimyasalların sağlık riski oluşturabileceğine dikkat çekti ve bu konuda tüketici bilincinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Bilim insanı Ahmet Rasim Küçükusta açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyaca ünlü bir dondurma markası ürünlerinde plastik ve metal bulunabileceği gerekçesiyle bunların satışını durdurmuş ve bu dondurmaları satın alanların da bunları yememelerini istemiş. 

Keşke mesele dondurmada sadece metal ve plastik bulunması ile sınırlı olsaydı.

Bakın sadece bu dondurma değil bütün paketli gıdalarda adını bilmediğiniz kimileri paketin üzerinde yazan ama pek çoğu da yazmayan onlarca hatta yüzlerce katkı maddesi var; trans yağlar var, şekerler var renklendiriciler var, aroma vericiler var, kıvam arttırıcılar var, asitlik düzenleyiciler var, emülgatörler var, mikrobik bulaşmayı önleyiciler var, mantar üremesini engelleyen kimyasallar var yani var oğlu var.

Hatta bunların içindekiler tamamen insan sağlığı için uygun olsa bile bunların paketlerinde bulunan kimyasallar, plastikler, yağlar, ağır metaller bile o yiyeceğin içeceğin içine geçip sağlığımıza zarar veriyor. Yapılacak şey aslında son derece basit, paketli gıdalardan kesinlikle uzak durmak lazım."

Gazete İpekyol gündeme getirdi! Ünlü bilim insanı uyardı: Uzak durun!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.