Elektronik sigaraya yaptırım gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında Vahdettin Köşkü'nde gençler ve sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sigaranın zararlarına değinerek, elektronik sigaraya izin verilmeyeceğini belirtti.

Elektronik sigaraya yaptırım gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında Vahdettin Köşkü'nde gençler ve sporcularla bir araya geldi. Erdoğan, sigaranın ve tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekerek, elektronik sigaraya izin verilmeyeceğini vurguladı.

 

SİGARA VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARI

Erdoğan, sigaranın hem insan sağlığına hem de çevreye büyük zararlar verdiğini belirtti. Türkiye'de her yıl 85 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, sigara dumanının 4 binden fazla toksik ve kanserojen madde içerdiğini söyledi. Tütün endüstrisinin, yeni ürünler ve kanuni boşluklardan yararlanarak kazancını artırmaya devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, "Tütün endüstrisi, çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef alıyor. Sigaranın bütün zararlarına rağmen tütün endüstrisi büyümeye devam ediyor" dedi.

 

ELEKTRONİK SİGARAYA KARŞI TAVIR

Erdoğan, elektronik sigaranın da tütün ürünleri kadar zararlı olduğuna değinerek, bu ürünlere izin verilmeyeceğini açıkladı. "Elektronik sigaraya müsaade etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, tütün ve tütün ürünlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

 

ÇEVRESEL ETKİLER VE FARKINDALIK

Programda söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, sigara endüstrisinin çevresel yıkımlara da neden olduğunu vurguladı. Sigara izmaritlerinin denizlerde büyük kirliliğe yol açtığını belirten serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, denizlerin bu atıklar nedeniyle boğulduğunu ifade etti. Erdoğan, gençleri ve sporcuları bu konuda gösterdikleri hassasiyet için tebrik etti.

 

GELECEĞE YÖNELİK ADIMLAR

Erdoğan, tütün kullanımını azaltmak için kapalı mekanlarda sigara içme yasağı, yüksek vergiler ve sigara paketlerinde sağlık uyarılarının daha görünür hale getirilmesi gibi önlemler aldıklarını hatırlattı. Toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirten Erdoğan, bu sinsi tehlikeye karşı mücadelenin süreceğini söyledi.

Elektronik sigaraya yaptırım gelebilir! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.