Şanlıurfa’da köpekleri kaçıran dernek başkanı hakkında flaş gelişme!

Siverek’te barınaktan 35 hasta hayvanı alarak Ankara'ya tedavi etmek için götürdüğünü iddia eden Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü tutuklandı.

5

Sosyal medya hesabından açıklama yapan kadın, Şanlıurfa'da kuduz vakaları nedeniyle köpeklerin kısırlaştırılmadığını ve sokaklarda köpek kalmadığını ileri süren Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan barınaktan aldığı 35 hayvanda her türlü hastalığın olduğunu da öne sürdü.

Barınaktan 35 hayvan alıp, Ankara’ya tedaviye getirdiğini açıklayan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü şunları söyledi:

"Kuduz vakaları varmış diye köpekleri kısırlaştırmamışlar, Şanlıurfa sokaklarında hiç köpek kalmamış, yasaklı 3 ırkdan köpeği de aldık, hayvanlarda her türlü hastalık var"

Hayvanların Ankara'ya getirilmesinin ardından Ankara Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastalıklı köpeklerin karantinaya alındığı ve onları getiren kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 

Özgünlü ve M.S.D., savcılık sorgusunun ardından 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'Hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Özgünlü, tutuklanırken, M.S.D. serbest bırakıldı.