Araba almak isteyenlere kötü haber! Vergi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Sıfır araba almak isteyenler için kötü bir haber geldi. Gazeteci Emre Özpeynirci “Geçmiş olsun” diyerek tüm otomobiller için yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını aktardı.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Vergi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil sektöründe önemli bir değişiklik yaşanıyor. Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından yapılan duyuruya göre, sıfır araba almak isteyenler için kötü bir haber var. 

Çin'den ithal edilecek tüm sıfır araçlara yüzde 40 ek vergi getirilirken, tüm otomobiller için ise yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Çin'den ithal edilen tüm otomobillere ilave yüzde 40 gümrük vergisi uygulanacak. Bu karar 30 gün sonra yürürlüğe girecek. Böylece, ilave gümrük vergisi uygulanan araç türleri detaylandırılırken, en düşük ilave gümrük vergisi 7 bin dolara çıkartılmış olacak.

Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, artık tüm otomobiller için %10 gümrük vergisi ödeneceğini belirtti. Bu kararın, sadece elektrikli otomobiller için değil, tüm otomobiller için geçerli olduğunu ifade etti. Özpeynirci'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş olsun. Artık Çin'den ithal tüm araçlara %40 ek vergi geldi. Böylece artık sadece elektrikli otomobiller için değil, tüm otomobiller için %10 gümrük vergisi +%40 ek vergi, yani toplamda %50 vergi ödenecek. Üstüne ÖTV+KDV tabii ki.”

Araba almak isteyenlere kötü haber! Vergi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.