Şanlıurfa Kurban Bayramı'na hazır: Denetimler devam ediyor!

Şanlıurfa'daki hayvan potansiyeli, Kurban Bayramı'ndaki kurban ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl da vatandaşların kurbanlık hayvanlarını rahatça bulabileceklerini ifade ediyor.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa, Kurban Bayramı'nı karşılamaya hazır. İlde 315 bin büyükbaş ve 2 milyon 500 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Bu sayı ile il, küçükbaş hayvan sayısında Türkiye'de 3. sırada, büyükbaş hayvan sayısında ise 15. sırada yer alıyor.

GEÇİCİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

İlde Kurban Bayramı'na özel olarak 18 nokta geçici kurban satış yeri ve 49 nokta da geçici kurban kesim yeri belirlendi. Bu alanlar Kurban Bayramı sonuna kadar faaliyet gösterecek.

SAĞLIK ŞARTLARINA VE ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİ

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kurban kesmek isteyen vatandaşlara bazı önemli hatırlatmalarda bulunuyor:

Kurbanların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesilmesi gerekiyor.

Hayvana en az acı verecek şekilde kesim yapılması önemli.

TÜM İLÇELERDE SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, tüm ilçelerde geçici kurban satış yerlerinde İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler tarafından satış amacıyla getirilen hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve satıcı ve alıcıların bilgilendirildiğini belirtiyor.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Kurban Bayramı öncesi denetimlerin devam ettiğini belirten yetkililer, bayram süresince de denetimlerle vatandaşların sağlıklı hayvana ulaşması, hayvan hastalıklarının önlenmesi ve hayvandan insana geçebilecek hastalıkların önlenmesi amaçlandığını ifade ediyor.

YETKİLİLERDEN VATANDAŞLARA TAVSİYE

Yetkililer, vatandaşları kurbanlık hayvanlarını bayrama yakın değil, önceden seçmelerini ve gerekli kontrolleri yaptırmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca vatandaşların kurbanlarını yetkili kurban kesim alanlarında kesmeleri ve çevreyi kirletmemeleri de önem taşıyor.