Şanlıurfa’da “inanılmaz” indirim!

Şanlıurfa'da bazı marketlerde müşterileri aldatmak için yeni bir yöntem türedi. Kuruşluk indirimler ile etiket oyunu. Bazı marketler, 1 lirayı dahi bulmayan indirimleri ürünlere yapıştırıp, sanki büyük bir indirim varmış gibi göstermeye çalışıyor.

5

Şanlıurfa'da market alışverişlerinde müşterileri aldatmak için yeni bir yöntem türedi.  Bazı marketler, müşterileri aldatmak için kuruşluk indirimlerle etiket oyununa başvuruyor. Ürünlere yapıştırılan kuruşluk indirimler, sanki büyük bir fiyat düşüşü varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Özellikle "eski fiyat - yeni fiyat" oyunu da yaygınlaşıyor. Marketler, ürünlerin gerçek eski fiyatlarını yüksek göstererek, yeni fiyatlarla büyük bir indirim yapıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak, eski fiyatların gerçekçi olmadığı da sıkça görülüyor.

Bayram öncesi, bu tür aldatmacaların daha da arttığı gözlemleniyor. Bir markette 23 TL olarak gösterilen bir ürünün fiyatın üstü çizilip 22.50 TL olarak değiştirilmesi, müşteriler arasında tepkilere neden oldu.