Mecliste bir Urfalı, başka bir Urfalıya saldırdı, diğer bir Urfalı araya girdi

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması TBMM Genel Kurulu'nda gerginliklere neden oldu. DEM Partili vekillerin kürsü eylemine müdahale etmeye çalışan AK Partili vekil Osman Gökçek'in, Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'a tekme atmasıyla olaylar büyüdü. Gökçek'in hareketi sonrasında ortam iyice gerilirken, Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu ise tarafları sakinleştirmeye çalışırken kavga ortasında kaldı.

5

TBMM Genel Kurulu'nda belediyeye kayyum atanmasının neden olduğu hak ihlallerinin araştırılması amacıyla DEM Parti'nin verdiği Meclis araştırılmasının öne alınarak görüşülmesi için sunulan grup önerisi sırasında gerilimli anlar yaşandı. 

DEM Partili vekillerin kürsü eylemine müdahale eden AK Partili vekil Osman Gökçek, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit  Şenyaşar'a tekme salladı. Hareketin ardından ortalık karışırken, Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu ise tarafları sakinleştirmek isterken kavganın ortasında kaldı.

Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu ise tarafları sakinleştirmek isterken kavganın ortasında kaldı.

GENEL KURUL KAPANDI

Kavga sonrasında Genel Kurul'da daha fazla ilerleme sağlanamadı ve Meclis Başkanı Gülizar Biçer Karaca, toplantıyı sonlandırdı. DEM Partililerin "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarına karşılık AK Partililerin "Kahrolsun PKK" sloganları yükseldi. Bu gerilim ortamında AK Partili vekiller pankartları almaya çalışırken yeni bir kavga çıktı.

GÖKÇEK'TEN YUMRUK VE TEKME

Özellikle AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in, DEM Partili Ferit Şenyaşar'a tekme ve yumruk attığı görüntüler kamuoyunda geniş yankı buldu. Görüntülerde Gökçek'in kalabalığın arasından Şenyaşar'a saldırması net bir şekilde görülürken, ardından yaşanan yumruk atma olayı da gerilimi artırdı. Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu ise tarafları sakinleştirmeye çalışırken kavganın içinde kaldı.