Şanlıurfa’da altın biriktirenlere şok: Flaş yasaklama kararı, fiyatları alt üst edecek

Altın ithalatına getirilen kota uygulaması ve yeni kısıtlamalar, Şanlıurfa'daki altın biriktirenleri endişelendiriyor. Yetkililer bu adımların ekonomi için önemli olduğunu savunurken, kuyumcular ise kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyor.

Şanlıurfa’da altın biriktirenlere şok: Flaş yasaklama kararı, fiyatları alt üst edecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın ithalatına getirilen kota uygulaması ve yeni kısıtlamalar gündemde kalmaya devam ediyor. Yetkililer, bu adımların Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu ve döviz kaynaklarının yatırıma, üretime ve istihdama yönlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Bu adımlar piyasalarda yeni kısıtlamalar gelebileceği endişesini de beraberinde getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kuyumcu ve mücevherat sektöründen gelen eleştirilere sert tepki gösterdi. Şimşek, kota uygulamasının ekonomiye sağladığı faydaları vurgulayarak, "Bir malı bulundurmadığımız dövizle ithal edip atıl bırakmak memleketin menfaatine mi hizmet eder?" diye sordu.

Altın üretiminde de değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Bazı kaynaklar, 22 ayarlık 1 gram altın üretiminin, tıpkı çeyrek ve yarım gram altının yasaklanmasına benzer şekilde durdurulabileceğini öne sürüyor.

KUYUMCULAR İSE ALTIN İTHALATINA YÖNELİK KISITLAMALARIN KALDIRILMASINI TALEP EDİYOR

Kuyumcular ise altın ithalatına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyor. Serbest piyasa ekonomisi gereği bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini savunan kuyumcular, kota uygulamasının sarrafiye türü altınlarda yüksek işçilik maliyetlerine yol açtığını savunuyor.

Altın ve döviz talebinin düşmesine rağmen, kuyumcular olası ekonomik çalkantılarda vatandaşların fiziki altına erişimde zorluk yaşayabileceğini de belirtiyor.

Altın piyasasındaki bu gelişmeler, yatırımcıları ve vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki dönemde altın kısıtlamalarında ne gibi değişiklikler olacağı ise merak konusu.

Şanlıurfa’da altın biriktirenlere şok: Flaş yasaklama kararı, fiyatları alt üst edecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.