Şanlıurfalı fıstık üreticileri artık 2 yıl beklemeyecek! Her yıl yüksek verim alabilecekler

Türkiye’de fıstık üretiminin en çok yapıldığı şehir olan Şanlıurfa'da, fıstık üreticilerini sevindirecek devrim niteliğinde bir adım atıldı. "Güz Güzeli" adlı yeni fıstık çeşidi ile fıstık üreticileri 4-5 yılda ürün alabilecek. Özellikle her yıl meyve vermesi, iri meyveleri ve yüksek çıtlatma aralığıyla dikkat çeken "Güz Güzeli", çiftçilerin üretim kalitesini ve verimliliğini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Şanlıurfalı fıstık üreticileri artık 2 yıl beklemeyecek! Her yıl yüksek verim alabilecekler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de en çok Şanlıurfa’da yetiştirilen fıstığın üretiminde devrim niteliğinde bir adım atıldı. Uzmanlar tarafından geliştirilen "Güz Güzeli" adlı yeni fıstık çeşidi ile fıstık üreticileri 4-5 yıl gibi kısa sürede ürün alabilecek.

DAHA KISA SÜREDE YÜKSEK KALİTE

Fıstık ağaçlarının meyve verme süreci genellikle uzun yıllar alır. Geleneksel yöntemlerle dikilen bir ağaç, 10-11 yıl sonra ilk meyvelerini verirken, tam verime ulaşması yaklaşık 20 yılı bulabiliyor. Ancak "Güz Güzeli" çeşidi, bu süreyi büyük ölçüde kısaltarak, 3-4 yıl içerisinde meyve vermeye başlıyor. 7-8 yaşına geldiğinde ise tam verime ulaşan bu çeşit, çiftçilere erken ve düzenli bir gelir sağlama fırsatı sunuyor.

EKONOMİYE KATKI

"Güz Güzeli"nin tanıtımıyla birlikte çiftçilerin gelirlerinde önemli bir artış bekleniyor. Her yıl meyve veren bu çeşidin, çiftçilerin bekleme sürelerini kısaltarak düzenli ve yüksek kaliteli ürün elde etmelerini sağlayacak. Bu durum, çiftçilerin yıllık üretimini artırırken, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. 

ÇİFTÇİLERİN BEKLENTİSİ YÜKSEK

Yeni çeşidin tescillenmesinin ardından yakın zamanda çiftçilerin kullanımına sunulması planlanıyor. "Güz Güzeli"nin getirdiği yenilikler ve avantajlar, çiftçilerin bu çeşide olan ilgisini artıracak gibi görünüyor. Ürün kalitesinin yüksek olması ve her yıl düzenli meyve vermesi, çiftçilerin bu yeni çeşidi tercih etmelerinde önemli rol oynayacak.

Şanlıurfalı fıstık üreticileri artık 2 yıl beklemeyecek! Her yıl yüksek verim alabilecekler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.