Şanlıurfalı iş adamının şirketinden temettü kararı! Yatırımcılarını sevindirdi

Şanlıurfalı girişimci Feridun Geçgel'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Astor Enerji, 2024 yılı temettü tutarını yatırımcılarını sevindirecek şekilde açıkladı.

Şanlıurfalı iş adamının şirketinden temettü kararı!   Yatırımcılarını sevindirdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

2023 yılında borsaya giriş yapan ve kısa sürede BIST 30 endeksine girmeyi başaran Astor Enerji, enerji sektöründe en fazla yeni iş ilişkisi kuran şirketlerden biri olarak da öne çıkıyor.

2023 yılında yatırımcılarına yüzde 1,07 verimle pay başına brüt 0,53 TL, net 0,4761 TL temettü ödeyerek borsa serüvenine temettü dağıtarak başlayan Astor Enerji, bu yıl da bu geleneği sürdürmeye kararlı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu'nun 31 Temmuz 2024 tarihinde hak kullanım tarihi ve 2 Ağustos 2024 tarihinde ödeme tarihi olmak üzere hisse başına brüt 1,3204826 TL, net 1,1884343 TL nakit temettü dağıtılmasına ilişkin teklifinin genel kurulda oy çokluğu ile kabul edilerek kesinleştiği belirtildi.

Bu sayede Astor Enerji, 2024 yılı net karının önemli bir kısmını yatırımcılarına nakit olarak dağıtacak. Şirket açıklamasında, 30 Mayıs 2024 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kurulu'nun kar dağıtım önerisinin aynen kabul edilerek, brüt 1.317.841.685,86 TL nakit kar payı dağıtılmasına ve nakit kar dağıtımına 2 Ağustos tarihinde başlanmasına karar verildiği vurgulandı.

Astor Enerji'nin temettü politikası, yatırımcılar tarafından oldukça beğeniliyor. Özellikle son yıllarda artan karlılığıyla birlikte şirket, yatırımcılarına cazip getiri sağlamayı sürdürüyor. 2024 yılı temettüleri de bu politikanın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 

Şanlıurfalı iş adamının şirketinden temettü kararı! Yatırımcılarını sevindirdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.