Şanlıurfa’daki 4-6 yaş Kur'an Kurslarında yıl sonu etkinliği düzenlendi

Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılını tamamlayan miniklerin emeği ve başarısı, "2023-2024 Kur'an Kursları Yıl Sonu Etkinliği" ile coşkuyla kutlandı.

5

 

Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından ‘’2023-2024 Kur’an Kursları Yıl Sonu Etkinliği’’ programı düzenlendi.

Dini İhtisas Merkezi konferans salonunda düzenlenen yıl sonu etkinliğine İl Müftüsü Ramazan Tolan, Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay, Eyyübiye İlçe Müftü Vekili Müslüm Kılıç, İl Müftü Yardımcıları İbrahim Halil Aslan, Zeynep Kaya Demirtaş, öğrenciler, din görevlileri ile veliler katıldı.

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARININ ÖNEMİ VURGULANDI

İl Müftüsü Ramazan Tolan, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemini vurgulayarak şunları söyledi: 

"Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı kurslarımızda, özellikle 4-6 yaş grubundaki miniklerimiz için de eğitim imkanı sunuyoruz. Her birimiz bu alanda elimizden geleni yapıyoruz. Şanlıurfa'da yılda doğan 59 bin bebek var. Bu minikler ileride Kur'an eğitimine ihtiyaç duyacaklar. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın sayısı maalesef yetersiz. Bu kursların sayısını artırmamız ve kaliteli bir hizmet sunmamız gerekiyor."

EYYÜBİYE'DE KUR'AN KURSLARINA RAĞBET YOĞUN

Eyyübiye İlçe Müftü Vekili Müslüm Kılıç ise yaptığı konuşmada Eyyübiye'nin nüfusuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi: 

"Eyyübiye nüfusu bakımından 32 ilden daha büyük bir ilçe. Bu nedenle burada yapılan hizmetler de oldukça önemli. İlçemizde 38 erkek, 91 kadın Kur'an kursu ve 3 erkek yatılı Kur'an kursu bulunuyor. 4-6 yaş grubundaki miniklerimize hizmet veren 29 Kur'an kursumuz var. Bu kurslarda 269 din görevlisi görev yapıyor. Bu yıl Kur'an kurslarımıza 11 bin 700 kişi kayıt yaptırdı ve 5 bin 100'ü aşkın öğrenci Kur'an-ı Kerim'i öğrendi ve dini bilgilerle buluştu."

BAŞARI BELGESİ TÖRENLE VERİLDİ

Programda Kur'an-ı Kerim'i hatmeden miniklere İl Müftüsü Ramazan Tolan ve protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Program, fotoğraf çekimi ile sona erdi.