Yerel basına SGK darbesi: Şanlıurfa’da tepkiler çığ gibi büyüyor!

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbeyli, SGK’nın kurum adına yapılacak gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırının 500 bin liradan 2,5 milyon liraya yükseltilmesine tepki gösterdi. Canbeyli açıklamasında, yeni tasarruf tedbirlerinin yerel basını olumsuz etkileyeceğini ve Anadolu basınının zaten zor durumda olduğunu vurguladı. Canbeyli ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yolsuzluk, peşkeş ve kadrolaşma gibi konularda yeterince mücadele etmediğini ileri sürerek, eleştirilerde bulundu.

Yerel basına SGK darbesi: Şanlıurfa’da tepkiler çığ gibi büyüyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kurum adına yapılacak gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırının 500 bin liradan 2,5 milyon liraya yükseltilmesi, kamuoyunda tepkilere neden oldu. 

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbeyli, yazılı basın açıklamasıyla bu karara sert tepki gösterdi.

Canbeyli açıklamasında, yeni tasarruf tedbirlerinin yerel basını olumsuz etkileyeceğini ve Anadolu basınının zaten zor durumda olduğunu vurguladı. Canbeyli ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yolsuzluk, peşkeş ve kadrolaşma gibi konularda yeterince mücadele etmediğini ileri sürerek, eleştirilerde bulundu.

 “Urfa’daki bütün Belediye Başkanlarına burada sesleniyorum” diyen Canbeyli şunları kaydetti:

“Bugün eğer o koltuklarda otuyorsanız, bunun en büyük payı basındır. Yapılacak ihaleleriniz yayınlayın, Şeffaf olun, açık ihale yoluna gidin ve rekabet ortamını oluşturun. Bunları yapmasanız, maliye Bakanlığı sizin dosyalarınızı heran incelemeye alabilir. Hiç ummadığınız zamanda size milyonlarca zimmet çıkar!

SGK Gibi bazı Kurumların kısmı ihale çıkmaması demek, Doğrudan temin ihalelerinin yeniden yaygınlaşması demektir.  Yine söylüyoruz. Buda Devleti resmi soyma yöntemidir.

Ayrıca burada Basın İlan Kurumu Genel müdürlüğünün üst düzey temaslarda bulunup, aykırılık teşkil eden noktalara müdahale etmesi gerekir.

BİK’ten yerel medya olarak bunu bekliyoruz.

Bakan Şimşek Tasarruf ve şeffaflık istiyorsa, bütün ihalelerde rekabet ortamı ve şeffaflığı yayınlaştırmalıdır. Bunun yolu İhale ilanlarının Basın yolu ile yaygınlaşmasından geçer.

Avrupa’da, Amerika’da ve gelişen Ülkelerde bu böyledir.

Bizde neden ilkel yöntemlere yöneliş oluyor. Bunu anlamış değiliz!”

Yerel basına SGK darbesi: Şanlıurfa’da tepkiler çığ gibi büyüyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.