Borsada hisse paniği: Mağdur çok! Çok sayıda akademisyen ve bürokrat aldı

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech Teknoloji hisseleri, yatırımcıları heyecana sürükleyen bir yükseliş grafiği çizmişti. Kısa sürede 47 liraya kadar yükselen hisse senedi, son dört günde ise adeta çakıldı ve taban seviyeye geriledi. Bu ani düşüş, yatırımcılar arasında büyük paniğe yol açarken, mağdur sayısının da hızla arttığı iddia ediliyor.

Borsada hisse paniği: Mağdur çok! Çok sayıda akademisyen ve bürokrat aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ParaMedya'nın haberine göre, Kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech Teknoloji hissesi, 20 Şubat tarihinde 47 liraya ulaşarak tüm zamanların en yüksek fiyatını görmüştü. Bu yükselişin ardından şirket, hisse senedinin "gerçek fiyat değerini yansıtmadığı" gerekçesiyle 10 milyon lotluk bir geri alım programı başlatmıştı. 5 liradan halka arz edilen bir hissenin 40 lira üzerinden geri alınacağı bu program, yatırımcılar arasında büyük tepki çekmişti.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL HAYALİ ÇÖKTÜ MÜ?

Şirket, KAP'a yaptığı duyurularla yerli elektrikli otomobil üreteceğini de açıklamıştı. 4 Nisan tarihinde ise "Teknoloji ve tarım alanında faaliyet gösteren Agrotech Grup’un şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, elektrikli araç, motor ve batarya üretimine başlayacağını duyurdu." haberleri medyada geniş yer almıştı. Şirket, görkemli bir lansmanla yeni elektrikli otomobilini tanıtmıştı.

SATIŞLAR ARTINCA...

KAP'a yoğun bir şekilde olumlu haberler gönderilirken, hissede pozisyonu olduğu öne sürülen eski bir medya patronu satış yapmaya başladı. Bu oyuncu, son bir haftada satışlarını yoğunlaştırarak dört gün içinde tüm hisselerini elden çıkardı. Bu satışlar, hisse senedi fiyatında sert düşüşlere yol açtı ve dört gün içinde yüzde 40'lık bir değer kaybına neden oldu.

MAĞDURLAR SESLERİNİ YÜKSELTİYOR

Hisse senedi değer kaybederken, Agrotech mağdurları da seslerini yükseltmeye başladı. Borsa kulislerinde dolaşan iddialara göre, aralarında çok sayıda akademisyen ve bürokratın da bulunduğu yatırımcılar, bin lira olacağına inandıkları için 40 lira seviyesinden Agrotech hissesi satın almışlardı.

 

Borsada hisse paniği: Mağdur çok! Çok sayıda akademisyen ve bürokrat aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.