Uzmanı açıkladı: Bel fıtığı ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler

Özel Metrolife Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadri Burak Ethemoğlu, bel fıtığı ameliyatından sonraki ilk iki ayda alınacak önlemlerin rahatsızlığın tekrarlamaması açısından önemli olduğunu belirtti.

5

ŞANLIURFA- Özel Metrolife Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadri Burak Ethemoğlu bel fıtığı ameliyatından sonraki ilk iki ayda alınacak önlemlerin, rahatsızlığın tekrarlamaması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Op. Dr. Ethemoğlu, bel fıtığı ameliyatlarından sonra hastaların genellikle bir günlük hastanede yattıktan sonra taburcu edildiğini ve 6 saat içinde ayağa kalkıp normal hayatlarına dönebildiklerini ifade etti. 

Özel Metrolife Hastanesi'nde bel fıtığı tedavisinde kullanılan Altın Standart Mikrodiskektomi yöntemi ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Ethemoğlu, bu yöntemin fıtıklaşmış disk parçalarını çıkararak sinir kökündeki baskıyı azaltarak ağrıyı gidermeyi amaçladığını söyledi.

Ethemoğlu şunları kaydetti:

“Ameliyat sonrası hastalar, işlerine veya günlük hayatlarına daha hızlı bir şekilde dönebilirler. Hastalar genellikle bir günlük hastane yatışı sonrasında taburcu edilirler. Ameliyat sonrası 6 saat içinde ayağa kalkabilir, dolaşabilir ve normal şekilde yemek yiyebilirler. Hastalara bel sağlığını koruyucu yatma ve kalkma eğitimleri verilir. Ameliyat sonrası genellikle bir haftalık istirahat yeterlidir ve mikrodiskektomi yöntemiyle hastalar iş hayatlarına daha hızlı bir şekilde geri dönebilirler.”