Dev bankadan altın müjdesi! Elinde altını olanlar havaya uçacak, olmayanlar kuyumculara koşacak

İsviçreli bankacılık devi UBS, yıl sonu altın tahminini 2.500 dolardan 2.600 dolara yükselterek yatırımcıları heyecanlandırdı. Bu tahmin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin artması ve ABD ekonomik verilerinin zayıflamasıyla doların değer kaybetmesi sonucunda ortaya çıktı.

Dev bankadan altın müjdesi! Elinde altını olanlar havaya uçacak, olmayanlar kuyumculara koşacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - UBS, altın fiyatlarının yükselmesini bekleyerek 2024 yılı sonuna kadar ons başına 2.500 dolardan 2.600 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu yeni tahmin, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz indirimi beklentilerinin artması ve ABD ekonomik verilerinin zayıflamasıyla doların değer kaybetmesinin ardından geldi. Bu faktörler, altının ons başına 2.450 dolarla rekor kırmasına neden oldu.

UBS'nin revize ettiği tahmin, üç ana faktörü yansıtıyor. İlk olarak, Nisan ayında ABD'den gelen daha yumuşak ekonomik verilerin Federal Rezerv'in faiz indirimi beklentilerini yeniden fiyatlamasına yol açtığını belirtiyor. Bu durum, para piyasalarının 2024 için 28 baz puanlık gevşemeyi nisan sonunda 40 baz puan olarak fiyatlamasına neden oldu.

İkinci olarak, UBS, 2024 için merkez bankası talep tahminini 800-850 metrik tondan 950-1.000 metrik tona yükseltti. Dünya Altın Konseyi'nin son dönemdeki ılımlı seyri göz önüne alarak, 290 metrik tonluk rekor birinci çeyrek alımlarına vurgu yapıldı.

Çin Merkez Bankası'nın altın alımlarındaki artış, İsviçre'nin ticaret verilerinde de yansıyor. Çin'deki güçlü alımların devam ettiği görülüyor.

Üçüncü olarak, yaklaşan ABD seçimleri, Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar ile artan ABD-Çin ticaret gerilimleri gibi devam eden jeopolitik belirsizliklerin altını bir hedge olarak desteklemesi bekleniyor.

 

Dev bankadan altın müjdesi! Elinde altını olanlar havaya uçacak, olmayanlar kuyumculara koşacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.