Büyükşehir park yaptı ama sorun çözülmedi! Şanlıurfa'nın turizm gözdesinde motosiklet kabusu

Şanlıurfa'nın en önemli turistik merkezlerinden biri olan Haşimiye Meydanı ve tarihi çarşılar bölgesi, motosiklet park sorunu yüzünden adeta işgal altında. Büyükşehir Belediyesi tarafından görüntü kirliliğini önlemek amacıyla oluşturulan 150 motosiklet kapasiteli park alanı sorunu çözmeye yetmedi.. Motosikletlerin tarihi dokuya zarar verdiğini ve turistlerin şehri gezme keyfini kaçırdığını savunan vatandaşlar, sorunun en kısa sürede çözülmesini talep ediyor.

Büyükşehir park yaptı ama sorun çözülmedi! Şanlıurfa'nın turizm gözdesinde motosiklet kabusu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi hanların da bulunduğu Haşimiye Meydanı ve tarihi çarşılar bölgesi, Şanlıurfa'nın en önemli turistik merkezlerinden biri.

Ancak, vatandaşların gelişi güzel park ettiği motosikletler hem görüntü kirliliğine yol açıyor hem de turistlerin rahatça dolaşmasını engelliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlevihane Camii'nin yan tarafına 150 motosiklet kapasiteli park alanı yapılmasına rağmen, bu çözüm sorunu kökten çözemedi. Motosikletler hala meydana ve tarihi çarşılara park edilmeye devam ediyor.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, motosikletlerin tarihi dokuya zarar verdiğini ve turistlerin şehri gezme keyfini kaçırdığını belirtiyor. Bir vatandaş, "Burası tarihi çarşılar ve burası bir evin misafir odası kadar kıymetli. Gelen misafirlerimizin rahat rahat yürüyemiyor olması ve tarihi çarşılardaki motosikletler yüzünden hareket edemiyor olması bizi de sizi de derin üzecek ve şehrimizin prestijini bayağı aşağı çekecektir" dedi.

 

Büyükşehir park yaptı ama sorun çözülmedi! Şanlıurfa'nın turizm gözdesinde motosiklet kabusu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.