Viranşehir'de çiftçiler eylem yaptı! "Çiftçi muhtaç olmuş kuru soğana"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Viranşehir'de DEDAŞ mağduru olduklarını iddia eden 500 kişilik bir grupla bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Elektrik fiyatlandırmasında ve sulama konusunda adalet ve eşitlik talep ettiklerini belirten Tanal, özellikle Viranşehir'de sulama maliyetlerinde adaletsizlik olduğunu ileri sürdü.

5

VİRANŞEHİR- CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Viranşehir'de mağduru 500 kişilik bir grupla bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı grup adına CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal yaptı.

Tanal, elektrik fiyatlandırmasında ve sulama konusunda adalet ve eşitlik talep ettiklerini belirtti. 

Özellikle Viranşehir'de sulama maliyetlerinde adaletsizlik olduğunu ileri süren Tanal, "Harran'da 300 TL ise Viranşehir'de de 300 TL olmalı" diyerek bölge halkının mağduriyetini dile getirdi. 

Tanal, "Şanlıurfalıları kandırıyorlar. Şanlıurfalıları resmen dolandırıyorlar" ifadeleriyle hükümetin politikalarını eleştirdi.

Tanal, bölge ve Şanlıurfa ile ilgili Türkiye'nin her yerinde yaşayan her Urfalının sorunlarını ve taleplerini dile getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Grup daha sonra "Çiftçi muhtaç olmuş kuru soğana" ve "Elektrik bizim yaşam hakkımız, yaşam hakkımızı istiyoruz" yazılı pankartlarla DEDAŞ binasına yürüyüş gerçekleştirdi.