Binlerce kişi Rabia Meydanı'nda Filistin'e dayanışma gösterdi

Şanlıurfa İHH'nın Rabia Meydanı'nda organize ettiği "Oturma Eylemi"nin (Gazze Nöbeti'nin) 10.gecesi ve aynı zamanda son gecesine yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İHH olarak organize ettiği, Rabia Meydanı'nda ki "Oturma Eylemi’nin (Gazze Nöbeti’nin)" dün son gecesi idi.

Oturma eylemine yaklaşık bin 500 kişi katıldı. 

Özellikle; Filistin, Mısır, Suriye, Irak, Sudan ve Pakistan'dan da misafirlerin katılması geceye coşku ve birlik/beraberlik ruhu kattı. Oturma eylemi ünlü hafız Murat Çiçek’in Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Yatsı ezanıyla beraber alanda cemaatle yatsı namazı kılındıktan sonra ilahi/ezgi sanatçıları Filistin, Kudüs ve şehadet konulu marş ve ezgilerini okudular.

 Yurt dışındaki islam beldelerinden katılan misafirler kısa birer konuşma yaptılar. Çocuklar ise; Urfa'yı ziyarete gelen ünlü çizgi karakteri ve Filistin Direnişinin sembolü Hanzala ile fotoğraf çekinerek dünyaya sırtlarını dönmeye devam ettiler.

Gazze, Filistin, Afganistan, Yemen, Sudan ve tüm İslam beldeleri için yapılan duadan sonra İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

“On gün boyunca bizi bu meydanda yalnız bırakmayan tüm katılımcı kardeşlerimize teşekkür ederiz. Her daim ve her yerde hakkın tarafında zalimin karşısında olduğumuzu haykırarak deklare etmeliyiz, üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz. Az söz çok icraat lazım. İsrail er veya geç yenilecektir, Müslümanlar da zafer üstüne zaferler kazanacaktır, bundan zerre kadar şüphemiz yoktur. Biz Müslümanların zaferinde payımız olsun, sevabımız olsun isteriz. İnşaallah da olacaktır. Bir de bu yıl Filistin’in, Gaze’nen her yıldan daha fazla kurbana ihtiyacı var. Bu yıl kurbanlarımızı Filistin’e Gazze’ye daha fazla yönlendirmeliyiz. Kısmet olursa ben de yakında Mısır’a gidip kurban alım ve kesimlerine şahitlik edeceğiz. Kurbanlarınızı kestikten sonra etleri konserve yapıp Gazze’ye göndereceğiz inşallah. Her zamanki gibi bu yıl da İHH olarak tek bir kurban fiyatımız vardır; kurban fiyatımız 6.700 tL ‘dir. Maddi ve manevi desteklerinizi bekleriz”.