Bakan Tekin 2025 yılında atanacak öğretmen sayısını açıkladı: Öğrenci arkadaşlar tercihini buna göre yapsın

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, kamuoyuna yaptığı açıklamada, 2023 yılında EYT yasası kapsamında 20 bin öğretmenin emekli olduğunu belirterek, 2025 yılı öğretmen atamaları hakkında da ilk bilgileri verdi.

5

ŞANLIURFA- Geçtiğimiz günlerde bu yıl için 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılında yapılacak olan öğretmen ataması hakkında da bilgi verdi.

 

EMEKLİ KADAR ATAMA OLACAK

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında 3 sene boyunca emekli kadar memur alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda MEB'de de yine emekli kadar atama yapılması bekleniyor.

 

2024'TE KAÇ ÖĞRETMEN EMEKLİ OLACAK?

2024 yılında kaç öğretmenin emekli olacağı konusunda açıklama geldi. Bakan Tekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim eğitim öğretim sistemi içinde atanacak öğretmen sayısı yıllık 6-8 bin bandında devam edecek. Öğrenci arkadaşlar illa öğretmen, devlet memuru olmak isteyenler tercihini buna göre yapsın. 

2023’te EYT’ten dolayı 20 bin öğretmen emekli oldu. 2024’te de maksimum 8 bin öğretmenimizin emekli olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre baktığımızda Bakan Tekin, 2025'te 8 bin öğretmen ataması yapılacağı mesajını verdi.