Kobani Davası'nda karar açıklandı! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 6-8 8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada kararlar açıklandı. Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Figen Yüksekdağ 23 yıl 6 ay, Ahmet Türk ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kobani Davası'nda karar açıklandı! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen sokak eylemleri davası sonuçlandı.

 Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada, 18'i tutuklu, 18'i tutuksuz ve 72'si firari toplamda 108 sanık bulunuyordu.

AHMET TÜRK'E 10 YIL HAPİS

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Figen Yüksekdağ’a 23 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Eski milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl, Aynur Aşan ise 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Ayla Akat Ata, 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Ayla Akat Ata, 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Emine Beyza Üstün hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraatına karar verildi.

Gültan Kışanak'a, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat, örgüt üyeliği suçundan ise 12 yıl hapis cezası verildi. Tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Günay Kubilay hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 16 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay hapis ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İbrahim Bilici'nin, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma ve örgüt üyeliği suçundan beraatına karar verildi.

İsmail Şengül hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan 16 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Meryem Adıbelli, devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraat ederken, örgüt üyeliği suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adıbelli'nin tahliyesine karar verildi.

Mesut Bağcık'ın devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçundan beraatına, örgüt üyeliğinden ise 9 yıl hapsine karar verildi.

Nazmi Gür hakkında devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya yardım suçundan 18 yıl, suç işlemeye tahrik suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Menzir Çakır hakkında örgüt üyeliği suçundan 9 yıl hapis cezası kararı verildi

 

Kobani Davası'nda karar açıklandı! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.