ŞANLIURFA- Önceki yıllarda Portekiz, Çin, Yunanistan, Katar, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan GCGW konferansları, Enerji, Çevre ve Malzemelerle ilgili tüm konuları ele alan çok disiplinli bir uluslararası konferans olarak kendi alanında önde gelen bilimsel bir etkinlik olarak öne çıkıyor. GCGW2024'ün bilimsel kısmı, farklı konularda genel kurul, paralel oturumlar ve poster oturumlarını içeriyor. Kayıtlı yazarların kabul edilen bildirileri de GCGW2024 bildiri kitabında yayınlanacak. Konferans sona erdikten sonra, makaleler genişletilmiş biçimde çeşitli dergilerin özel sayılarında yayınlanmak üzere değerlendirilecek.
Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu: “12. Küresel Isınma Konferansı (GCGW-2024) Konferansı için konularında uzman bilim insanlarını Şanlıurfa'da ağırlamaktan üniversitem adına büyük mutluluk duyuyorum. GCGW, 2008'den bu yana bu alanda öne çıkan bir kongre haline geldi ve GCGW-2024, bu konferans serisinin 12. bölümü oluyor. Türk misafirperverliğini paylaşma ve Şanlıurfa şehrinin nefes kesen güzelliğini sizlerle sergileme şansına sahip olduğumuz için büyük heyecan duyuyoruz. Konferansımızın temasından da anlaşılacağı gibi, bu etkinlik küresel ısınmaya bakış açısında önemli bir değişimi teşvik edecek. GCGW-2024, küresel ısınmanın çeşitli yönlerini kapsayan, kökenlerini, etkilerini ve potansiyel çözümlerini kapsayan multidisipliner bir uluslararası konferans olarak adlandırılmaktadır. Bu konferansın teknik görüş alışverişi, etkili araştırma bulgularının paylaşılması ve yeni politikaların ve bilimsel ilerlemelerin tanıtılması için bir platform oluşturacağı ve bunların hepsinin sürdürülebilir kalkınma ve enerji güvenliğinin ilerlemesine katkıda bulunacağı öngörülüyor. Ekoloji, eğitim, mühendislik, doğa bilimleri, sosyal bilimler, ekonomi, yönetim, fizik bilimleri ve bilgi teknolojisi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, küresel ısınmayla ilgili çeşitli disiplinlerden katılımcılar etkinliğimizde yer alıyor” diye konuştu.
Atmosfer değişiklikleri, enerji sektöründe büyük veri, yapay zeka, karbon yakalama ve depolama, temiz ulaşım, iklim değişikliğinin etkileri, iklim gözlemi, co 2 ve sera gazı azaltımı, enerji sektöründe dijitalleşme, bölgesel ısıtma/soğutma, iklim değişikliğinin ekonomisi, ekosistem ve biyolojik çeşitlilik, enerji politikaları ve stratejileri, enerji politikası ve planlaması, enerji depolama, endüstriyel, konut, ulaşım ve tarım sektörlerinde enerji kullanımı, enerji, malzeme, atık ve su: kaynaklar ve ayak izleri, enerji-su bağı, tuzdan arındırma, atık su arıtma, enerji sistemlerinin çevresel etkisi, yakıt hücreleri, yakıtlar, yanma ve gazlaştırma, küresel ısınma modellemesi, yeşil binalar, sera gazı azaltımı, iklim değişikliğinin sağlık etkileri, hidrojenin üretimi ve uygulamaları, enerji sistemlerinde hidrojen kullanımı, optimizasyon, süreç izleme ve kontrol, yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler ve yenilenebilir enerji entegrasyonu, iklim değişikliğinin sosyal yönleri, sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve döngüsel ekonomi, atık yönetimi, su kaynakları ve yönetimi ve benzeri konularda Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte GCGW-2024'ün bilimsel bölümü, açılış konuşması ve davetli konuşmacıların sunumlarının yanı sıra katılımcıların katkılarının yer aldığı sözlü ve poster oturumlarını kapsayacak.
4 gün devam edecek olan 32 oturum ve 180’den fazla bildirinin sunulacağı etkinlik kapsamında ayrıca gelen konuklarla birlikte yapılacak gezilerde Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel ve doğal ihtişamı da gözler önüne serilecek.
Kaynak:
0 Yorum