Büyükşehir Belediyesi'nde mali kriz! Başkan Gülpınar ilk kez konuştu: Arkadaşlar alınmasın eski partim ama…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Başkan Gülpınar, belediyenin mali durumunun sıkıntılı olduğunu belirtti. Gülpınar, bu durumdan dolayı eski partisini de eleştirerek "Arkadaşlar burada alınmasın. Eski partim ama iyi yönetilmemiş çok açık söyleyeceğim." dedi.  Başkan Gülpınar, Sayıştay'ın uyarılarını dikkate alarak bazı boş daire başkanlıklarının kapatılacağını ve genel olarak belediyede küçülmeye gidileceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nde mali kriz!  Başkan Gülpınar ilk kez konuştu: Arkadaşlar alınmasın eski partim ama…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi dün gerçekleşti.

Toplantı, Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi.

“DIŞ İLİŞKİLERE AĞIRLIK VERİLECEK”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, dışarıdan kaliteli ve kalifiyeli bir kadro kurma gayreti içinde olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Dışarıdan kaliteli ve kalifiyeli bir kadro kurma gayreti içindeyiz. Bu içeriden olmaz diye bir şey yok. Ben geçmiş tecrübelerime dayanarak. Daha önce beraber TBMM’de beraber çalıştığım çok tecrübeli bir Dış İlişkiler Başkanı hanımefendiyi kendisi buralı değil buraya getirip sağolsun o da kabul etti teklifimizi Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak görevlendirme arzusundayız. Prosedür devam ediyor. Çünkü çok ciddi ihtiyaç olacak. Tasarruf tedbirleri bir taraftan konuşuluyor, belediyenin mali durumu ortada çok sıkıntılı. Bizim mutlak suretle bu dış ilişkilere ağırlık vermemiz lazım. Bu dönem dışarıdan gelecek fonlardır, hibelerdir çok ciddi ancak temas kurup onları buraya yönlendirmemiz lazım. Profesyonel kadro kurmak için acele ettik. “

“AMACIMIZ MUTLAK SURETLE KÜÇÜLMEK”

Mali durumun sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Gülpınar, tasarruf tedbirleri kapsamında küçülmeye gideklerini ifade ederek,” Bizim amacımız mutlak suretle küçülmek. Bazı daire başkanlıkları var Sayıştay zaten bu konuda uyardı. Hiçbir şekilde altında bir müdürlük yok, bir şey yok. Boş daire başkanlıkları adı altında 6 tane daire başkanlığı var. Bu şekilde duran daire başkanlıklarını kapatacağız. Bu dönem tasarruf dönemi sizlerinde destek vereceğinizi düşünüyorum.” dedi.

Gülpınar, devir aldıkları tablonun iyi olmadığını söyledi.

“ESKİ PARTİM AMA İYİ YÖNETİLMEMİŞ ÇOK AÇIK SÖYLEYECEĞİM”

Kalan sürede tasarrufa önem vereceklerini ve şehre daha iyi hizmetler sunmak için çalışacaklarını söyleyen Gülpınar konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu kadar detaya girmeye gerek yok ama. Şu anda bir kuruşun bile korunması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Arkadaşlar burada alınmasın eski partim ama iyi yönetilmemiş çok açık söyleyeceğim. Evet bende içindeydim bazen soruyorlar, senin de şeyin var. Bir milletvekilinin bu konuda hiçbir mesuliyeti yok. İyi de yönetilse o belediye başkanın kötü de yönetilse o belediye başkanının. Bir milletvekilinin bu konuda ne haberi olur ne de müdahili olur. Böyle bir sistem yok. Şunu açık söyleyeyim iyi bir belediye tablosu devir almadık. Bunu ben siyaset için değil bir dönem daha düşünsem bu siyaseti yaparım. Bugün itibarıyla 4 yıl 10 buçuk ayım kaldı. Ben sayıyorum. Böyle bir derdim yok. Ama mali tabloyu da ortaya koymak lazım keşke imkanlar çok iyi olsa biz teşekkür etmeyi de biliyoruz. Bugüne kadar teşekkür de ettik. Kim taş üstüne taş koyduysa Allah razı olsun. Ama kötü tabloyu da varsa söylemek zorundayız millet bizden hizmet bekliyor.”

Büyükşehir Belediyesi'nde mali kriz! Başkan Gülpınar ilk kez konuştu: Arkadaşlar alınmasın eski partim ama…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.