3D teknolojisi ile yaklaşık 1400 sene öncesinin Medine'si nasıldı?

Kutsal topraklarda bulunan Mescid-i Nebevi ve İslam peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v)'in evi ile civarı 3D teknolojisi ile hazırlanmış tahmini görseliyle yayınlandı. Yayınlanan görüntülerde 1400 sene önceki dönemde Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Hz.Muhammed (s.a.v)'in evi ile civarının nasıl olduğu böyle canlandırıldı.

3D teknolojisi ile yaklaşık 1400 sene öncesinin Medine'si nasıldı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Hicret'ten sonra Medine'de İslam peygamberi Hz.Muhammed (sav) ile arkadaşları tarafından inşa edilen, Hz.Muhammed (s.a.v)'in kabrinin de içerisinde bulunduğu mescit olan Mescid-i Nebevi ve Hz.Muhammed (s.a.v) peygamberin evi ile civarı 3D teknolojisi ile hazırlanmış tahmini görseliyle yayınlandı.

Yayınlanan görüntülerde 1400 sene önceki dönemde Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Muhammed (s.a.v)'in evinin nasıl olduğu böyle canlandırıldı.

Hz.Muhammed (s.a.v.)'in Mekke'den Medine'ye hicretinden sonra yanındakilerle Medine'de bir mescid inşa etmiştir. Hz.Muhammed (s.a.v) tarafından bizzat yaptırılan binalardan biri olma özelliğini taşıyan Mescid-i Nebevi, aynı zamanda Rasûl-i Ekrem'in Medine'deki bütün faaliyetlerinin merkezinde yer almış ve İslam mimari tarihinde sonradan inşa edilen bütün mescid ve camilere örnek teşkil etmiştir. İlk mescid basit ve sade olmasına rağmen son derece fonksiyonel olarak yapılmıştır. İslam bilginlerinin umumi görüşüne göre Mescid-i Nebevî en mübarek üç mescidden biridir. 
 

3D teknolojisi ile yaklaşık 1400 sene öncesinin Medine'si nasıldı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.