Dünyanın en zengin inşaları listesi güncellendi

Forbes dergisi tarafından her ay yayınlanan dünyanın en zengin 10 insanı listesinin yeni sayısı yayınlandı. Güncellenen listede ilk 10'a giren yeni bir isim yer aldı. İşte Forbes'un güncellediği "Dünyanın En Zengin 10 Kişisi" listesi...

Dünyanın en zengin inşaları listesi güncellendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Global ölçekte ünlü Forbes dergisi, "Dünyanın En Zengin 10 Kişisi" raporunu bugün yayınladı. Yayınlanan bu raporda sıralamada değişikliğe gidildi.

Louis Vuitton, Christian Dior ve LVMH grubuna ait düzinelerce markanın sahibi olan Bernard Arnault listenin en tepesinde yer aldı. Son olarak servetini 14,5 milyar dolar artıran Elon Musk ise dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak gösterildi. 

 

JEFF BEZOS SIRASINI ELON MUSK'A KAPTIRDI

Son yayınlanan listede 2. olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 193,3 milyar dolarlık servetiyle 3. olurken 2. sırayı sırayı Elon Musk'a kaptırdı.

 

SERGEY BRIN 3 SIRA YÜKSELDİ

Google'ın kurucuları arasınnda yer alan Sergey Brin, 129,9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 8. kişisi olarak gösterildi. Brin, Nisan ayındaki Forbes sıralamasında 11. sırada yer almıştı

 

İşte, ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes'un, "Dünyanın En Zengin 10 Kişisi" listesi:

 

10) STEVE BALMER - 117,1 MİLYAR DOLAR

Bill Gates'in Harvard Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı olan Steve Ballmer, Microsoft'u 2000-2014 yılları arasında CEO olarak yönetti. Nisan sıralamasında 8. sırada yer alan Ballmer, geçtiğimiz ay Microsoft hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle 10. sırada yer aldı.

9) BİLL GATES - 127 MİLYAR DOLAR

İlk kez 1987 yılında milyarder olarak listelenen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 1995'ten 2017'ye kadar dünyanın en zengin kişisi olarak zirvede yer aldı. Gates, servetinin Nisan ayında yaklaşık 4 milyar dolar azalması sebebiyle 7. sıradan 9. sıraya geriledi.

8) SERGEY BRİN - 129,9 MİLYAR DOLAR

Larry Page ile birlikte arama motoru Google'ın kurucularından olan Rus iş insanı Sergey Brin, 129,9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde 11. sıradan 8. sıraya yükseldi.

 

7) WARREN BUFFET - 131 MİLYAR DOLAR

"Omaha Kahini" olarak bilinen Warren Buffett, ilk kez 11 yaşında hisse senedi satın aldı ve ilk kez 13 yaşında vergi beyanında bulundu. ABD'li yatırımcı, servetinin yaklaşık 8 milyar doları azalması sebebiyle 6. sıradan 7. sıraya düştü.

 

 

6) LARRY PAGE - 135,4 MİLYAR DOLAR

51 yaşındaki milyarder, Mayıs güncellemesi ile listenin 8. sırasında yer alan Sergey Brin ile 1998 yılında Google'ı kurdu. Google'ın ana şirketi Alphabet hisselerinin yükselmesi ile Page'in serveti, Nisan ayında 9 milyar dolar yükseliş yaşadı.

 

5) LARRY ELLİSON - 142,8 MİLYAR DOLAR

Veritabanı yazılım firması Oracle'ın kurucusu olan Ellison, 1977 yılında kurduğu firmaya 2014 yılına kadar başkanlık yaptı. Ellison, Şubat 2024'te Mark Zuckerberg tarafından geçilerek en zengin sıralamasında 4 numaradan 5 numaraya düşmüştü.

 

4) MARK ZUCKERBERG - 151,2 MİLYAR DOLAR

Zuckerberg, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nde öğrenciyken Facebook'u (şimdiki adıyla Meta grubu) kurdu. Instagram ve WhatsApp'ı Facebook bünyesine dahil eden Zuckerberg, Nisan ayı boyunca servetinin 19 milyar dolar azamasına rağmen 4. sıradaki yerini korudu.

 

3) JEFF BEZOS - 193,3 MİLYAR DOLAR

E-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Elon Musk'a 2. sırayı kaptırmasının ardından 3. sıradaki yerini korudu.

 

2) ELON MUSK - 199,6 MİLYAR DOLAR

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, 44 milyar dolara sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldı ve X yaptı. 2022 yılının büyük bir bölümünde de dünyanın en zengin kişisi olan Musk, Ocak 2024'te 2 numaraya geriledi.

 

1) BERNARD ARNAULT - 209,4 MİLYAR DOLAR

31 Ocak 2024'te Elon Musk'ın sıralamadaki yerini alan LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, LVMH hisselerinde yaşanan düşüşe rağmen zirvedeki yerini korudu.

Dünyanın en zengin inşaları listesi güncellendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.