İlaç krizinin yarattığı tehlike büyüyor: O ilacının satışı sona erdi

İlaç krizi birçok hastayı mağdur ederken, İsviçre merkezli bir ilaç firması, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçlarını kapsayan 14 ilacın Türkiye’deki satışını sonlandırdı. Türkiye’de muadili olmayan epilepsi ilacının artık satılmamasıyla, hastaların nöbet geçirme tehlikesi olduğu vurgulandı.

İlaç krizinin yarattığı tehlike büyüyor:  O ilacının satışı sona erdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Türk Lirası'nın tarihi değer kaybına bağlı olarak Türkiye'de ilaç krizi giderek büyürken, İsviçre merkezli bir ilaç firması, geçen aylarda ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını bildirdi.

Bu ilaçlar arasında göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Satışı sonlandırılan ilaçlardan biri de Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacı. Satışın sonlandırılmasının ardından bu ilacı kullanan epilepsi hastaları mağdur oldu.

'İLACI ALAMAYANLARIN NÖBET GEÇİRME TEHLİKESİ VAR'

Cumhuriyet'in haberine göre; change.org’da imza kampanyası başlatan Aslı Özkan isimli bir yurttaş, ilacın Türkiye’de muadili olmadığını belirtti. Özkan, kampanya metninde “Bu ilacı alamayanlar tekrar nöbet geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Epilepsi hastalığının büyük çoğunluğunda tedavinin antinöbet ilaçları olduğunu belirten Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, “Satışı durdurulan bu ilaç fokal başlangıçlı epilepsilerin tedavisinde kullanılıyor. Bir ilaçtan diğer bir ilaca geçerken yaşanan dönemde hastanın nöbet geçirme riski de artıyor” dedi

 

İlaç krizinin yarattığı tehlike büyüyor: O ilacının satışı sona erdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.