En büyük işletmesi Şanlıurfa’da! Yöneticilerini ihya etmiş

Sayıştay, en büyük işletmesi Şanlıurfa’da bulunan TİGEM’in 2022 faaliyetlerini içeren denetim raporunda kurum dışı yönetim kurulu üyeleri ve denetçilerine ödenen paranın önceki yıla göre yüzde 140 arttığını tespit etti.

En büyük işletmesi Şanlıurfa’da! Yöneticilerini ihya etmiş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Sayıştay'ın Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile ilgili 2022 yılı faaliyet raporunda, kurum dışı yönetim kurulu üyeleri ve denetçilere ödenen ücretlerin önceki yıla göre yüzde 140 arttığı tespit edildi. 2022 yılında TİGEM yöneticilerine toplamda 798 bin TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Birgün’ün haberleştirdiği raporda, TİGEM'in yönetim kurulu başkanlığına Haziran 2022-Mart 2023 döneminde Dr. Hasan Gezginç'in getirildiği ve AK Parti'den Maraş milletvekili adayı olduğu için görevinden ayrıldığı kaydedildi. Gezginç'in TİGEM Başkanlığı’ndan önce kurumun iştiraki olan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş'nin yönetiminde de yer aldığı ortaya çıktı.

 

TİGEM'İN TOHUMLUK BUĞDAY PAZARINDAKİ DURUMU

Kurumla ilgili Sayıştay raporunda ayrıca ülke çiftçisinin rağbet gösterdiği verimli buğday tohumu çeşitlerini yetiştirmemesi nedeniyle, tohumluk buğday piyasasındaki payının yıllar itibarıyla azaldığı belirlendi. 

Raporda TİGEM’in özellikle buğday tohumculuğunda üretmiş olduğu tohumları makul fiyatlarla üreticiler ile buluşturması, tohumculuk piyasasında yaşanabilecek fiyat dengesizliklerini regüle etmesi bakımından önemli olduğu kaydedildi. Ancak ülkenin tahıl deposu olarak kabul edilen İç ve Orta Anadolu ile Trakya bölgelerinde üreticilere hitap eden ve talep gören bir buğday çeşidi yetiştirilmemesi nedeniyle tohumluk buğday piyasasındaki pazar payının son yıllarda azalmaya başladığı tespit edildi. 

Sayıştay, kurumun 2022 yılında makarnalık buğday tohumu olarak 7 çeşit, ekmeklik buğday tohumu olarak 19 çeşit tohum sattığı, son üç yıllık dönemde TİGEM’in tohumluk buğday piyasasındaki pazar payının giderek azaldığı tespit edildi. Pazar payı azalmasının en önemli nedenlerinden birisi olarak üreticilerin TİGEM tarafından satılan tohumların yeterli düzeyde verimli olmadığı yönündeki düşüncesi gösterildi.  

Kurum bütçesinin tohumluk buğday satışında yüzde 33,8 oranında olumsuz etkilendiği belirlendi.

 

En büyük işletmesi Şanlıurfa’da! Yöneticilerini ihya etmiş

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.