Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde, "Müzik Yeteneğinin Tespitinde Temel İlkeler" konulu bir panel gerçekleştirildi.
Onikiler Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulunda yapılan Şanlıurfa merkez ilçelerde görev yapan tüm müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen panel, müzik eğitiminde yetenek tespiti konusunda gençlerin önlerini açma adına önemli fırsatlar sundu.
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan ve Dr. Öğr. Üyesi Fırat Altun panelist olarak birer sunum gerçekleştirdiler.
Erken dönemde yetenek tespitinin eğitim bilimleri açısından önemi konusunu ele aldığı sunumunda Doç. Dr. Fatih Karacabey, Müzik alanında erken yaşlarda yetenek tespitinin önemli olduğunu ve şehrimizde bu müzik yeteneği olan gençleri ortaya çıkarma adına yapılacak etkinliklerin tekrarlanması gerekliliğini vurguladı.
Panelin ikinci konuşmacısı Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan, "Müziksel Yeteneğin Boyutları ve Erken Dönemde Belirlenmesinin Önemi" hakkında değerli bilgiler paylaştığı sunumunda müziksel yeteneğin çeşitli boyutlarını ve bunların erken dönemde nasıl belirlenebileceğini çeşitli örneklerle anlattı.
Son konuşmacı Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Fırat Altun ise "Müziksel İşitme Yeteneğinin Temelleri, Yanılgılar ve Etkin Metotlar" konusunda bilgiler verdiği sunumunda, müzik öğretmenlerine müziksel işitme yeteneğinin diğer adıyla kulak terbiyesinin doğru anlaşılması ve geliştirilmesi için uygulana bilinecek pratik yöntemler üzerinde durdu.
Müzik öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmanın amaçlandığı panelle müzik alanında UNESCO fark oluşturan şehirler ağına dahil edilen, tarihten gelen bir hazine değerinde olan Şanlıurfa müziğinin hem geleneksel hem de akademik anlamda yol kat etmesi hedeflendi.
0 Yorum