Urfa’daki tarla sahipleri dikkat: Yeni uygulamada detaylar netleşti!

Tarımın başkenti Şanlıurfa ve diğer illerde üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak. İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için "kiralama" yönteminde rota çizildi. Kira bedellerinin maliklere ödenmesi koşuluyla Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle tarımsal üretim amaçlı kiralama yapılacak.

Urfa’daki tarla sahipleri dikkat: Yeni uygulamada detaylar netleşti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şanlıurfa ve diğer illerdeki tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması amacıyla yol haritasını oluşturdu.

TARIM ARAZİLERİNİN KİRALANMASINA İLİŞKİN DETAYLAR BELLİ OLDU

Bakanlık tarafından tarım arazisi yönetimi kapsamında arazi toplulaştırma, büyük tarımsal ovaların korunması, arazi kullanım planlaması ve yönetimi, işlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması, arazi edindirme, değerleme ve dağıtım, tarımsal çevreyi ve doğal kaynakları koruma çalışmaları yürütülüyor.

Söz konusu çalışmalardan biri de işlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırılması konusuydu. Bakanlık bu konudaki yol haritasını oluşturdu. Kiralama yöntemindeki detaylar belli oldu.

İŞLENMEYEN TARIM ARAZİLERİNİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle hisselilik, mülkiyet ihtilafı, göç gibi gerekçelerle üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla ve kira bedellerinin maliklere ödenmesi koşuluyla Bakanlık eliyle tarımsal üretim amaçlı kiralanması sağlanacak. 2024 ve 2025 üretim yıllarında işlenmeyen tarım arazilerinin tespit edilmesi ve 2025'in son çeyreğinde ilk kiralamanın yapılması planlanıyor.

 

 

 

Urfa’daki tarla sahipleri dikkat: Yeni uygulamada detaylar netleşti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.