Asım Sultanoğlu sessizliğini bozdu:
Şanlıurfa İl Milli Müdürü olara atandıktan sonra Asım Sultanoğlu ismi kamuoyunda çok sık tartışıldı.
Asım Sultanoğlu'nun 2012-2015 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürü olduğu Karaman ilindeki Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda bulunan birçok çocuğa yönelik istismar olayında ismi geçtiği ve olayla ilgili dava kapsamında hakkında soruşturma açıldığı belirtilerek Şanlıurfa’da görevlendirilmesine tepkiler vardı.
Sultanoğlu hakkında ‘hakaret, iftira ve tehdit’ boyutuna ulaşan ifadeler sebebiyle hukuki süreç başlattığını açıkladı.
Avukatı aracılığı ile basın açıklaması yayımlayan Sultanoğlu, medyada çıkan asılsız haber ve sosyal medya paylaşımları ile hatalı algı oluşturulduğunu belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kişilerin ifade özgürlüğü kapsamından herkesi eleştirme hakkı bulunmaktadır. Müvekkilimiz bu hakkın sonuna kadar kullanılmasından yanadır. Kendisi ile ilgili ifadelerin yalan olmasına, itibarına yönelmesine rağmen hoşgörülü davranma yolunu seçmiştir. Ancak bir kesim haber ve paylaşımların inat ve ısrarla devam eden ve hiçbir gerçekliğe dayanmayan olguları esas alarak giriştiği hakaret, iftira ve tehdit boyutuna ulaşan ifadeler sebebiyle hukuki sürecin başlatılması zarureti doğmuştur. Müvekkilim Sultanoğlu, 2012-2017 yılları arasında Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır. 2014 yılında sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ve ailesi ile birlikte katıldığı bir etkinlik anında kucağında ve yanında 3,5 ve 13 yaşlarında olan oğulları ile çekilen bir fotoğraf üzerinden adeta “yargısız infaz” ile müvekkilimiz hakkında toplumsal ve ahlaki değerlerimiz ile bağdaşmayan birçok haber, paylaşım ve yoruma konu edilmiştir. “
“HERHANGİ BİR SUÇTAN DOLAYI DA CEZA ALMIŞ DEĞİLDİR”
Sultanoğlu hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin bir suçtan ceza almadığının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:
“Bu dönemde yaşanan menfur olay öncesinde kendisine ulaşan bir şikâyet veya anormallik gözlenmediği yapılan idari soruşturma da tespit altına alınmıştır. Yine bu konuda herhangi bir suçtan dolayı da ceza almış değildir. Müvekkilimizin yaşanan menfur vakanın failiymiş gibi gösterilmesi tam anlamıyla itibar cellatlığıdır. Bilineceği üzere olayın failleri ve sorumluları hakkında ceza yargılaması yapılmış ceza almışlardır. Millî Eğitim Bakanlığı konuyu soruşturmuş kusurlu olanlar ile ilgili gerekli iş ve işlemleri yapmıştır. Hakkında atamaya engel hukuki bir sorun bulunmayan ve hukuki olarak masum olan müvekkilimizin; kamuoyunda suçlu, fail ve sorumlu gibi yaftalanmasının hukuk ve ahlak ile bağdaşır bir durumu yoktur. Sessizliğine rağmen artan ve orantısız biçimde yükselen bu itibar cellatlarının ifadeleri ile hukuki yönden mücadele etmek gerekmiştir.”
27 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
“Şu ana kadar ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını değerlendirdiğimiz 27 adet sosyal medya paylaşımı ve hesap sahipleri hakkında Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur“ ifadelerini yer verildiği açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi:
“Yaptıkları paylaşımlar ile eğitim camiamızın ve öğrencilerimizin motivasyonunu etkileyen bu kimselerin müvekkilimizin sorumlu olmadığını iyi bildikleri halde takındıkları bu tutum başta Şanlıurfalılara zarar vermektedir. Buna göre, toplumun bu asılsız haber ve paylaşımlara itibar etmemesi gerekmektedir. Şu ana kadar ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını değerlendirdiğimiz 27 adet sosyal medya paylaşımı ve hesap sahipleri hakkında Türk Ceza Kanunu çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Tarama faaliyetlerimiz devam etmekte olup süreç aktif biçimde takip edilmektedir. Müvekkilimiz yapıcı eleştiri ve katkılara sonuna kadar açıktır. Bu bakış açısına sahip olanların yaptıkları paylaşımları dikkatle okumakta ve değerlendirmektedir“.