Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezinde çiftçiler isyanda

Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinden Şanlıurfa’da çiftçiler, ilerleyen günlerde hasadına başlanacak pamukta taban fiyatın açıklanmamasını protesto etti.

Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezinde çiftçiler isyanda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Türkiye’de önemli oranda pamuk üretimi yapılan Şanlıurfa’da Harranlı ve Akçakaleli çiftçiler ilerleyen günlerde hasadına başlanacak olan pamukta artan maliyetleri ve taban fiyatta süren belirsizliğe karşı seslerini duyurmak için eylem yaptı. 

Harran’da yol çatında yapılan eylemde jandarma ekipleri tedbir amaçlı hazır bulundu. 

Grup adına açıklama yapan Zekeriya Akın, artan maliyetlerin göz önünde bulundurularak pamuğun gerçek değerinden alınması için yetkililere çağrıda bulundu. Akın, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 100 dönüm bir tarlanın maliyeti sadece 100 bin lira, bu da sadece bir ailenin mutfak geçimi demek oluyor. Artık traktör ve ekipman alamıyoruz. Pamuk hasadına başlayacağız, şu günlerde var olan ithalatın durdurulmasını ve pamuğun gerçek değerinin alınması için siz yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bir diğeri bu pamuk üretimini yaparken mutlaka olmazsa olmazımız prim desteğidir. Biz son iki yılda ton başına 1,6 olarak prim desteği alıyoruz. Enflasyona baktığımız zaman TÜİK’e göre enflasyon yüzde 67, vatandaşın gerçek yaşadığı enflasyon oranı yüzde 140’tır” dedi.

Taban fiyatın açıklanmadığını belirten Akın, "Geçen yıla göre tarım girdi fiyatlarının yüzde 300 artış göstermesi, zor günler geçiren çiftçiler, umutlarını pamuk taban fiyatların bağladı ama hasat başlayacak daha taban fiyatı açıklanmadı” diye tepkisini dile getirdi. 

Çiftçiler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Ülkenin en önemli pamuk üretim merkezinde çiftçiler isyanda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.