Hayvanı çok barınağı ve hastanesi yok

Şanlıurfa’da sokak hayvanlarının çokluğu ile bu hayvanların bakım ve denetiminin yetersizliği bilinen bir gerçek. Kentte bazı belediyelerin tedavi öneri merkezi bulunsa da yeterince barınak ve hayvan hastanesi bulunmuyor. Nüfusu 75 binin üzerindeki belediyelerin barınak açması yasal zorunluluk. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, “Burada yalnızca belediyelere değil tüm vatandaşlarımıza iş düşüyor” dedi.

Hayvanı çok barınağı ve hastanesi yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Hayvanı çok barınağı ve hastanesi yok

Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, “Burada yalnızca belediyelere değil tüm vatandaşlarımıza iş düşüyor” dedi. ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da sokak hayvanlarının çokluğu kent genelinde büyük bir sorun oluşturuyor. Hayvan hastanesi ve barınakların yetersiz olması bu sorunu, hayvan ve insan sağlığı için daha da tehlikeli hale getiriyor.

 

Evcil hayvanların bakıma ihtiyacı olduğu gibi sokak hayvanlarının da bakıma ihtiyacı var. Sokak hayvanlarının bu ihtiyaçlarını barınak ve hayvan hastanelerinde karşılamak mümkün ancak Şanlıurfa’da barınak ve hayvan hastanesi sayısı yetersiz.

 

Temmuz 2021'de yasalaşan 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile nüfusu 25 binin üstündeki tüm belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirildi.

 

Buna göre, nüfusu 25 bin ile 75 bin arasındaki belediyelerin 31 Aralık 2024’e kadar bakımevi kurması gerekiyor. 75 binin üstündeki belediyelerin ise 31 Aralık 2022'ye bu bakımevlerini çoktan kurmuş olması lazımdı.

 

Ancak Şanlıurfa’da sadece Harran Üniversitesinde ve Türkiye Jokey Kulübü’nde (TJK) olmak üzere 2 hayvan hastanesi var. Siverek, Hilvan ve Haliliye ilçelerinde de 3 hayvan barınağı bulunuyor. Bu hastanelerden TJK’da bulunan hastane sadece at ve at hastalıklarına bakarken, Harran Üniversitesinde bulunan hastane ise dışarıdan gelen hayvanlara hizmet veriliyor.

 

Hayvanı çok barınağı ve hastanesi yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.