Urfa’da kuduz vakaları patlarken ABD Türkiye’yi “yüksek riskli ülke” listesine aldı

Özellikle Şanlıurfa’da son dönemde yaşanan kuduz vakaları, başıboş köpeklerin artması, sık sık yaşanan saldırılar, Türkiye'yi 'kuduz riski yüksek ülkeler' arasına soktu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Türkiye'yi “köpek kuduzu açısından yüksek riskli ülke” listesine aldı.

Urfa’da kuduz vakaları patlarken ABD Türkiye’yi “yüksek riskli ülke” listesine aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Zoonotik bir hastalık olan kuduz, etkin aşısı olmasına rağmen insanlarda ve birçok memeli hayvanda ölümcül seyreden beyin ve omurilik iltihabına yol açıyor. Şanlıurfa’da son iki ayda görülen kuduz vakaları dikkat çekiyor.

Siverek’te temmuz ayında sahibi olduğu köpek tarafından ısırılan genç mimar Lütfü Seray hayatını kaybederken, Bozova’da ağustosta kırsal Akmağara Mahallesinde rastlanan kuduz vakası sonrası mahalleye hayvan, hayvansal madde ve ürünlerin giriş ve çıkışları 6 ay yasaklandı. Akçakale’de ise kuduz tedavisi gördüğü hastaneden kaçan ve yakalandıktan sonra tedavisi sürdürülen Suriye uyruklu Hasan Halil Faras birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

Tüm Türkiye kuduz nedeniyle tedirgin olmuş durumda.

Uluslararası kuruluşların hazırladığı raporlarda Türkiye'nin kuduz konusunda “riskli ülkeler” kategorisinde yer aldığı ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) yayınladığı listeye göre Türkiye “köpek kuduzu açısından yüksek riskli ülkeler” listesinde bulunuyor. Türkiye’ye gideceklere bu konuda uyarılar yapılırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre de, kuduz konusunda Türkiye “en riskli ülkeler” arasında.

BİHA 

Urfa’da kuduz vakaları patlarken ABD Türkiye’yi “yüksek riskli ülke” listesine aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.