Sigaranın Zararları

Sigara, insan sağlığı için en büyük tehditlerden biridir. Sigara içmek, kanser başta olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa neden olabilir.

Sigaranın Zararları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Sigaranın zararları arasında şunlar yer alır:

  • Kanser: Sigara içmek, akciğer kanseri, gırtlak kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri, mide kanseri, pankreas kanseri, böbrek kanseri, mesane kanseri, rahim ağzı kanseri ve lösemi gibi kanser türlerine yakalanma riskini artırır.
  •  
  • Kalp ve damar hastalıkları: Sigara içmek, kalp krizi, felç ve diğer kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırır.
  •  
  • Solunum sistemi hastalıkları: Sigara içmek, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım ve bronşit gibi solunum sistemi hastalıklarına yakalanma riskini artırır.
  •  
  • Diğer sağlık sorunları: Sigara içmek, diş eti hastalığı, kemik erimesi, erken menopoz, kısırlık ve diyabet gibi diğer sağlık sorunlarına da neden olabilir.

Sigaranın zararları, sigara içilen miktara ve süreye bağlı olarak artar.

Sigara içmek, sadece sigara içen kişileri değil, çevrelerindeki insanları da etkiler. Sigara dumanı, pasif içici olarak adlandırılan kişilere de zarar verir.

Pasif içicilik, akciğer kanseri, kalp ve damar hastalıkları ve astım gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Sigara içmeyi bırakmak, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Sigara içmeyi bırakmanın birçok yolu vardır. Sigarayı bırakmak için sigarayı aniden bırakmak, nikotin replasman tedavisi (NRT), davranışsal terapi veya bir ilaç tedavisi kullanabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak zor olabilir, ancak imkansız değildir. Sigarayı bırakmak için yardım almak istiyorsanız, doktorunuza veya bir sigarayı bırakma danışmanına başvurabilirsiniz.

Sigaranın Zararları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.