ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi Rektörü M. Tahir Güllüoğlu, bugün düzenlediği kahvaltı programında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Rektör Güllüoğlu, görevine gelişinin 100. günü dolayısıyla düzenlediği programda görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler payalaştı.
Basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap veren Güllüoğlu, BİHA’nın da Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmaları olup olmadığı, rektör yardımcılarını atama meselesinin ne durumda olduğu gibi sorularını yanıtladı.
GÜLLÜOĞLU: BELEDİYELER İLE HİÇBİR SIKINTIMIZIN OLMADIĞI BİR PLATFORMA DOĞRU GELDİK
Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmaları olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Rektör Güllüoğlu, “Zeynel bey ile görüşmelerimiz başladı. İnşallah büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanlarımız ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Bize büyük katkılar vereceği konusunda hiçbir endişemiz, hiçbir sıkıntımız olmadığını düşündüğümüz bir platforma doğru geldik. Yenişehir Kampüsümüz olsun, Osmanbey kampüsümüz olsun, sağ olsun hastanemizin yolunu Zeynel bey yaptı. Bazı işleri biz yapacağız, bazı işleri de belediyelerimiz bize yardım etmek zorunda ki, birlikte hızlı yol alalım. O yüzden Yenişehir Kampüsümüzü de konuşuyoruz, Osmanbey Kampüsümüzü de konuşuyoruz, Eyyübiye Kampüsümüzü de konuşuyoruz, hatta Şair Nabi Kampüsümüzü de konuşuyoruz. Bunlarla ilgili en aktifi en doğru şekilde nasıl olacaksa hep beraber yapacağız” dedi.
“ZAMAN ALIYOR BİRAZ, ÇÜNKÜ BUNLARIN GÜVENLİK SORUŞTURMALARI VAR”
Üniversitede hala belirsizliğini koruyan rektör yardımcılarını atama konusu değerlendiren Rektör Güllüoğlu, rektör yardımcılarını belirleme sorununun devam etmesini YÖK’ten cevap gelmemesine bağlayarak şunları söyledi:
“Akademik kadroyu ve benim çalışma arkadaşlarımı soruyorsanız, şimdi ben vekaleten çalışmayan biriyim. Asaleten çalışıyoruz. Şu anda iktisadın (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) Dekanı da benim. Nihat (Denek) hocam da, zaten geldiğimde Rektör Yardımcısı’ydı, yakın çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Kendisi de kadromuzda ve beraber devam ettik. Seçimlerden sonra ben kendi kadromu, hem beraber çalıştığımız kadroyu daha sonra aktif kadro haline getirmekle ilgili YÖK’e yazıyorsunuz. YÖK bunları kendi içerisinde, mesela, iki aydır yazdığım benim dekanım var. Bunlar kendi içerisinde, belli bir süre içerisinde gelecekler. Ve aktif hale gelecekler. Zaman alıyor biraz, çünkü bunların güvenlik soruşturmaları var. Bu biraz yazı çizim işleri. Bakın, ilk aldığım Yönetim Kurulu kararı, hocaların bu projelere takılmama kararıydı. 4 ay önce yapmışız ve YÖK’e göndermişiz. Daha çıkmadı. YÖK üyeleri değişiyor, YÖK’te rektörlerin büyük bir kısmının değişimi söz konusu. Bakıldığı zaman birçok rektör ataması, şu an hala YÖK’te bekliyor. Bununla ilgili kısımda da YÖK’ün bir çalışma dinamiği var. Ama şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Biz hangi arkadaşımıza hangi görevi versek elinden gelenin çok çok fazlasını yapıyor. Zaten başarımız da, geldiğimiz yer de bundan ibarettir.”
“BİZDEN ÖNCE SUNULAN KADROLAŞMA ÇALIŞMALARINDA ÇOK VASAT, HİÇBİR DOKTORUN İSTENMEDİĞİ BİR HASTANE PROFİLİ VARDI”
Harran Üniversitesi Hastanesi’ndeki sorunlara da dikkat çeken Güllüoğlu, bilhassa doktor kadrosu eksikliklerini hızlı bir şekilde gidermeye çalıştıklarını kaydetti. Şu an randevularla ilgili problemler olduğunu dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü, kendilerinden önce Harran Tıp Fakültesi için YÖK’e sunulan kadrolaşma çalışmalarda çok vasat, hiçbir doktorun istenmediği, birçok alanda birçok eksiğin olduğu küçülen bir hastane profiliyle hareket edildiğini savunarak şöyle konuştu:
“Şu an randevularla ilgili problemlerimiz var. Onları biliyoruz. Yapısal olarak ciddi sıkıntılarımız var. Onları biliyoruz. Ama bunlarla ilgili iyileşen bir hastanemiz var. Hastanemizin doktor ihtiyacını bildiğimiz için geldiğimizde kadrolaşmayla ilgili çalışmlara bitmişti. Kadrolaşmayla ilgili çalışmlar 11. ayda YÖK’e tanımlanıyor, daha sonra da onaylanıyor. Biz geldiğimizde YÖK’e tanımlanmış, sadece Harran Üniversitesi’nin onaylanmamıştı. Biz geldiğimizde davet edildik. Hocam zaten sizin kadrolar girilmiş, bunlarla ilgili bir itirazınız yoksa, onaylayalım diye çağrıldığımız toplantıda, bu toplantıda baktığımızda Tıp Fakültemiz’in çok vasat, hiçbir doktorun istenmediği, birçok alanda birçok eksiğin olduğu küçülen bir hastane profiliyle hareket edildiğini gördük ve buna itiraz ettik. Dedik ki, arkadaşlar biz bu yapılaşmayı kabul etmiyoruz. Bize bir hafta süre verildi. O bir haftalık süre içerisnde dekanlarımız ile beraber çalıştık, buradaki Tıp Fakültesi’nin yapısal olarak çok ciddi bir hoca kadrosunu oluşmasına sebebiyet verdik. Mesela göze 0 istenen bir kadroda, bugün 4 tane ilan var.”
“5 PROFESÖR, 22 DOKTOR KADROSUNU İLANA ÇIKARDIK”
Bizden bir şekilde ayrılan çok değerli doktorlarımız var. Bunlarla çok hızlı bir diyalog içerisine girince büyük bir çoğunuluğu hızlı bir şekilde döndü. Bu hocalarımızn dönmesiyle hastanemiz hareketlendi. 18 milyon olan faturamız, bugün itibarıyla 40 milyonu geçti. Bu da ne demek, sizin BAP projelerine ayırdığınız bütçeniz arttı demek, sizin yapmış olduğunuz hizmet birden 3 katına çıktı demek.
Tıbbi patoloji, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi, beyin ve sinir cerrahisi bölümlerine getirilmek üzere 5 profesör kadrosu açtıklarını belirten Rektör Güllüoğlu, hastane için 50 kişilik bir kadro açtıklarını hatırlatarak, “Bugün dışarıdan 5 tane profesör kadrosu açmışız ve bunlara birçok başvuru var. 22 tane doktor kadro ilanı var. Bu doktorların büyük bir kısmı ile de görüşüldü. 15 Ağustos’ta tekrar ilana çıkacağız. Burda aksamalar olursa, 15 Ağustos’ta tekrar bunları telafi etme, her ayda ya da her 2 ayda bir ilana çıkarak inşallah eksik olan kadrolarımızı hızlı bir şekilde bulma arzusu içindeyiz. 22 kişilik kadro ilanı 22 tane doktor, 10 tane hemşire, 8 tane eczacı, 5 tane diş hekimi, 3 tane veteriner, 2 tane beden eğitmeni olacak şekilde 50 kişilik bir kadroya çıktı. İnşallah, 15 Ağustos’ta da 50 ya da 50’yi aşan bir kadro çalışmamız daha olmakta” ifadelerini kullandı.
BİHA
0 Yorum