Yenidoğan çetesinde Şanlıurfa iddiası 9 günlük bebek… Bebeğinin kokusunu duyamadan kaybeden anne hastaneyi suçladı!

ÖZEL HABER | Türkiye, İstanbul’da 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalıyla sarsılırken, bu skandalın yankıları Şanlıurfa’ya da ulaştı. Şanlıurfa’da 20 Temmuz 2024 tarihinde Özel Meydan Hastanesi’nde doğum yapan Zulıkha Khamıtova ve eşi Mehmet Yayğın, doğum sonrası bebeklerinin hastane ihmaline kurban gittiğini öne sürdü. TBMM’de özel hastanelerdeki bebek ölümlerinin araştırılması için kurulan komisyonun Şanlıurfa’da inceleme yapmasını isteyen aile, olayın aydınlatılması için yetkililere çağrıda bulundu.

5

ŞANLIURFA- Türkiye, 12 bebeğin ölümüne neden olan ve İstanbul'da patlak veren yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. İstanbul’da patlak veren yenidoğan çetesi skandalının ardından Şanlıurfa’da  faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı ve SGK'dan haksız kazanç sağlandığı, bu bebekler arasında şüpheli şekilde yaşamlarını yitirenler olduğu iddia edildi.

Şanlıurfa’da özel hastanede bebeğini kaybeden ancak yaptıkları şikayetlere ve ihbarlarına yanıt alamayan acılı Yayğın ailesi, İstanbul'da ortaya çıkan çeteye benzer çeteler nedeniyle bebeklerini kaybetmiş oldukları iddia ediyor. 

Gazeteipekyol.com’a konuşan acılı anne Zulıkha Khamıtova, İstanbul’daki yenidoğan çetesiyle gündeme gelen iddiaların kendisini derinden etkilediğini söyledi. Çift, “Sidra” ismini verecekleri bebeklerinin doğumdan sonra solunum sorunları nedeniyle kuvöze alındığını ancak 9 günlükken yaşamını yitirdiğini belirterek, hastane yetkililerinin ihmalkâr tutum sergilediğini iddia etti.

ANNE  KHAMITOVA: ÇOK SEVİNMİŞTİM

Yenidoğan çetesi mağduru ailelerin anlattıkları ile kendi yaşadıklarının birebir örtüştüğünü belirten Khamıtova, şu ifadeleri kullandı:

“Doğum sancım tuttuğunda eşimle hastaneye gittik, ancak doğum öncesinde ve sonrasında bize düzgün davranmadılar, ilgilenmediler. Bebeğimin doğduktan sonra çığlığını ve ağlamsını duydum, çok sevinmiştim. Sağlıklı bir problem yok diye. Ancak kuvöze aldıklarını söylediklerinde içim rahat değildi. Sanki ben hissetim. Kuvöze götürmelerini istemedim, ama eşim doktorlar en iyisini bilirler diye güvendik. Doğum yaptığım gece beni hastaneden çıkardılar zaten, ben dedim sabah çıkayım oradakiler parası öde o zaman dediler. Bizde tamam deyip çıktık hastaneden. Gitmeden bebeğimi gördüm ama hep uyuyordu. Gözü açık göremedim yavrumu. Doğumdan sonra da eşim bebeğimizi gördüğünü ve iyi olduğunu söylemişti bana. Ertesi gün bebeğimizi eşim görmeye gittiğinde yine uyuduğunu söylediler.”

“BİR KERE KUCAĞIMA ALIP, KOKLAYAMADIM”

Hamilelik sürecinde bebeğinin sağlıklı olduğunu vurgulayan anne Khamıtova, yaşanan olayı gözyaşları içerisinde anlattı. 

Anne Zulıkha Khamıtova duyduğu üzüntüyü ve çaresizliği, “Doğumdan sonra da eşim bebeğimizi gördüğünü ve iyi olduğunu söylemişti bana. Hamilelik sürecimde de bebeğim çok hareketli idi, sağlıklıydı. Bebeğimin vefat ettiğini duyduğumda… Çok kötü anlatılmaz, bir kere kucağıma alıp, koklayamadım. Yenidoğan çetesi haberini izleyince aynı kelimeleri kullandıklarını fark ettim. Diğer anneler gibi bebeğimi kaybettim, ihmal varsa açığa çıkarılmasını istiyorum.” sözleriyle dile getirdi.

 “TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU ŞANLIURFA’YA GELMELİ”

Acılı anne, İstanbul’daki çete skandalı sonrası özel hastanelerdeki bebek ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun Şanlıurfa’da da inceleme yapmasını istedi. 

Khamıtova, “Ben bir anne olarak bebeğimin gerçekten nasıl öldüğünü öğrenmek istiyorum, ihmal var mı yok mu? Diğer annelerin de böyle acılar yaşamasını istemiyorum. Bir bebek, bir can kolay dünyaya gelmiyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

BABA YAYĞIN: EŞİMİN DOĞUMA DOKTOR GİRMEDİ 

Baba Mehmet Yayğın da bebeğinin hastanede yaşadığı solunum sorunu nedeniyle 9 gün boyunca kuvözde kaldığını ve burada kalbinin durduğunu iddia etti. 

3 tane daha çocuklarının olduğunu ve 3’ünde de özel hastanelerde doğduğunu belirten baba Mehmet Yayğın, 9 günlükken vefat eden ismi Sidra koyacakları kızlarının ölümünde hastanenin ihmali olduğunu, ve yenidoğan çetesi tarafından öldürülen bebeklerden biri olduğunu söyledi. 

Yayğın, eşinin doğumuna doktorların girmediğini ve çocuğun küvez ücreti için 8 bin TL ücret vermesine rağmen faturasının verilmediğini iddia ederek, bebek ölümlerinin araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun Şanlıurfa’ya da gelmesini talep etti. 

ÖZEL HABER | Yenidoğan çetesinde Şanlıurfa iddiası 9 günlük bebek…

👩‍👧 Bebeğinin kokusunu duyamadan kaybeden anne hastaneyi suçladı!#sanliurfa #yenidoğançetesi #aile #anne #bebek #urfahaber #mehmetyayğın #sondakika #komisyon #özelmeydanhastanesi #ihmal #urfa… pic.twitter.com/NM87t20LX0

— Gazete İpekyol (@gazeteipekyol) October 26, 2024