Şanlıurfa’da öğrencilere ücretsiz kurs desteği

Eyyübiye’de üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik ücretsiz kurs desteği veriliyor.

5

EYYÜBİYE – Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehri Şanlıurfa’da, gençlerin eğitimde başarılı olmalarını sağlamak adına projeler hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, Süleymanşah Gençlik Merkezi, sınava hazırlık merkezleri ve eğitim otaklarında yüzlerce üniversite adayını sınavlara hazırlıyor.

İlçedeki eğitim merkezlerinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerden 2024 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 196’sı hedefledikleri bölümleri kazanmıştı.

Sınav hazırlık merkezleri, eğitim otakları ile Süleymanşah Gençlik Merkezi’nde ders çalışan öğrenciler tüm günlerini burada geçiriyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin öğretmen desteği verdiği kurslara katılan gençler, sınıf derslerinin dışındaki vakitlerini bilgisayar salonlarında ders çalışarak ve etüt salonlarında pratik yaparak geçiriyorlar. Her hafta deneme sınavlarına katılan üniversite adayı gençler, aldıkları rehberlik hizmetleri desteğiyle eksiklerini tamamlama fırsatı da buluyor.

Büyük çoğunluğu maddi imkânsızlık nedeniyle özel eğitim kurumlarına gidemeyen gençlerin eğitim materyalleri, soru bankaları ve kırtasiye ihtiyaçları da Eyyübiye Belediyesi tarafından karşılanıyor. 

Gençler kafeterya hizmetlerinden de ücretsiz faydalanıyor.