Urfa ceylanları bu yıl yüzleri güldürdü! Tam 3 katı...

Kızılkuyu Ceylan Üretim İstasyonu'nu ziyaret ederek ceylanların doğaya bırakılması törenine Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl üretim istasyonunda verimli bir sezon yaşandığına dikkat çeken Vali Şıldak "Her yıl 50-60 civarında bir yavrulama olurken bu yıl 175 yavrumuz oldu" dedi. Bu rakam nesli tehlikede olan ceylanlar için yüzleri güldürdü.

5

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kızılkuyu Ceylan Üretim İstasyonunda yetiştirilen ceylanlar, Vali Hasan Şıldak’ın katıldığı törenle doğaya bırakıldı.

Vali Şıldak, ilk olarak Ziyaretçi Karşılama Merkezini gezdi. Gezisi sırasında Vali Şıldak, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve bölgede yaşayan endemik türler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Karşılama merkezindeki incelemelerinin ardından Vali Şıldak, açıklamalarda bulundu ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ceylanlarla ilgili sevindiren gelişmeleri aktardı.

Bu yıl normalin 3 katı ceylan yavrusu olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak “Şu an tabiatta 434 ceylanımız bulunuyor. Üretme istasyonumuzda ise 459 ceylanımız mevcut. Bu yıl üstelik çok verimli bir sezon üretim açısından. Her yıl 50-60 civarında bir yavrulama olurken bu yıl 175 yavrumuz oldu, bu çok yüksek bir rakam. Buradaki faaliyetler 2005 yılında 86 ceylanla başlamış, şu an artık üretim istasyonumuz ve tabiattaki sayıyla 1000'e yaklaşmış durumda. Aynı zamanda Ceylanpınar TİGEM işletmemizde de 930 ceylanımız mevcut. Ülkemizdeki iki ceylan türünden biri olan Urfa Ceylanının korunması ve çoğalması için özveriyle çalışan Doğa Koruma ve Milli Parklar ailemizi tebrik ediyorum" dedi.

Açıklamaların ardından 30 ceylan doğaya salındı.