Şanlıurfa’da fakültenin adı var “eğitimi” yok!

Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2018 yılında açıldıktan sonra 2020 yılında öğrenci kabul etmeye başladı. Ancak öğrenciler, fakültenin yaşadığı yapısal eksiklikler ve laboratuvar sorunları nedeniyle eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremediklerinden şikayetçi. Anlatılanlardan sonra ortaya çıkan, eczacılığın sadece adının olduğu içinin boş kaldığı gerçeği oldu.

5

Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, laboratuvar malzemeleri ve uygun eğitim imkanlarından yoksun olduklarını kaydederek, yaşadıkları sorunları yetkililere duyurmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. 2020 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan fakülte, açıldığı günden bu yana öğrencilerinin eğitimine gereken önemi vermediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Fakülteye ait bir bina ve laboratuvarların hazır olmadan açıldığını kaydeden öğrenciler, mevcut koşullar altında eğitim alamadıklarını Gazete İpekyol.com'a anlattı. 

MALZEMEYİ ÖĞRENCİLER SATIN ALIYOR

2’nci sınıfa geçtiklerinde, laboratuvar malzemelerinin yetersizliğinden dolayı kendi imkânlarıyla malzeme almak zorunda kaldıklarını ifade eden öğrenciler, "Laboratuvarımız açıldığında kimyasallarımız olmadığı için yine laboratuvar derslerine giremeyeceğimizi söylediler. Teorik eğitim almak zorunda bırakıldık" dedi.

Öğrenciler, mevcut durumun içler acısı olduğunu öne sürerek, yetkililere şikayet ve dilekçeler vermelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını vurguladı. Sosyal medyanın gücünü kullanarak seslerini duyurmak istediklerini söyleyen öğrenciler, yaşanan aksaklıkların giderilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

ECZACILIK EĞİTİMİ CİDDİYE ALINMIYOR

Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin resmi olarak açılmasına rağmen, öğrencilere sunulan eğitim imkanlarının yetersizliği, eğitimde eşitlik ve fırsat eşitliği açısından ve hayati konularda ciddi bir sorun teşkil ediyor. Öğrenciler, kendi bölümlerinin değerinin yeterince anlaşılmadığını ve eğitimlerinin ciddiye alınmadığını hissediyor.

Fakültenin yaşadığı sıkıntıların bir an önce çözülmesi, öğrencilerin geleceği ve toplumun sağlığı açısından hayati önem taşıyor.