Vali Şıldak’tan deprem açıklaması!

AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Deprem, Şanlıurfa dahil olmak üzere birçok ilde hissedildi. Deprem sonrası Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

5

MALATYA- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Şiddetli sarsıntı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman'da da hissedildi.  Malatya ve depremin hissedildiği illerde vatandaşlar dışarı çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem sonrası bölgede arama kurtarma ekiplerinin saha taramalarına başladığını duyurdu.

VALİ ŞILDAK’TAN AÇIKLAMA 

Malatya’da meydana gelen deprem sonrası Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. 

Vali Şıldak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Malatya’da meydana gelen deprem ilimizde de kuvvetli şekilde hissedildi. Bölgedeki bütün illerimize ve kıymetli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem dolayısıyla Şanlıurfa’da herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah her türlü afetten ülkemizi korusun”