Yeterli delil bulundu: Discord'a erişim engeli getirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu. Discord'da "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair yeterli şüphe bulunduğu açıklandı.

5

Haber Metni: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord’a erişimin engellendiğini duyurdu. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği karar üzerine Discord’un belirli içeriklerine Türkiye’den erişim kapatıldı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord'da 5651 sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkındaki kanunun 8/1 maddesi çerçevesinde, "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli delillerin bulunduğunu belirtti. Bu doğrultuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın harekete geçtiğini ve yasal sürecin başlatıldığını ifade etti.

Tunç, açıklamasında gençleri ve çocukları korumak adına sosyal medya ve internet üzerindeki suç teşkil eden zararlı içeriklere karşı kararlı bir tutum sergileneceğini vurguladı. "Toplumsal yapımızı zedelemeye yönelik her türlü girişime karşı mücadelemiz sürecek, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu zararlı yayınlardan korumakta kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı bu kararla birlikte, Discord üzerinden yapılan yayınlar ve içerikler Türkiye’de kısıtlanmış durumda.